Karacabey'in Tarihine Işık Tutuldu

Karacabeyli araştırmacı yazar Şaban Yalazı, ilçenin tarihine ışık tuttuğu üçüncü kitabı ‘Hüdavendigar Vilayeti Salnamelerinde Karacabey’ kitabını Belediye Başkanı Ali Özkan’a hediye etti.

Karacabey'in Tarihine Işık Tutuldu
İlçenin geçmiş dönemlerini kaleme alarak yaptığı başarılı araştırmalar ile dikkat çeken Şaban Yalazı, Karacabey’le ilgili üçüncü kitabını yayınlamanın heyecanını yaşıyor. 1999 yılında ‘Karacabey’ kitabını çıkardıktan sonra araştırmalarını sürdüren Yalazı, 2016 yılında ikinci kitabı ‘Nüfus ve Temmettüat Defterlerine göre 19. YY Karacabey’in Toplumsal ve Ekonomik Yapısı’nı çıkarttı. Yıllar süren araştırmaları sonucu Yalazı, ‘Hüdavendigar Vilayeti Salnamelerinde Karacabey’i yayına sürdü.

Başbakanlık Osmanlı arşivlerinde Mihaliç ile ilgili belgeleri uzun yıllardır inceleyen Yalazı, bir önemli projeye daha imza atarak, bu belgeleri 6 cilt halinde derleyip, Karacabey kütüphanesine hediye ettiğini belirtirken, “Uzun yıllardır bu arşivlerde adeta cımbızla bilgi ayıkladım. Ancak bundan sonraki araştırmalarda bulunacak kişiler, bu arşivlerde harcayacakları zamanı, bu derlediğim 6 cilt halindeki belgelerde bulabilir’’ açıklamasında bulundu.

Belediye Başkanı Ali Özkan da Karacabey’in tarihine ışık tutan bir araştırma yapan olan Şaban Yalazı’ya ilçe halkı adına teşekkür ederken, gelecek nesillerin bu çalışmaları önemle takip etmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: İHA