Karabük'e Bin 500 Öğrencili 7 Yıldız Konforunda Yurt

Çebioğlu Grup Karabük’te bin 500 öğrenci kapasiteli 7 yıldız konforunda yurt inşaatına başladı.

Karabük'e Bin 500 Öğrencili 7 Yıldız Konforunda Yurt
Çebioğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çebi ve şirket CEO’su Yiğitcan Çebi Üniversite mahallesinde 11 kat ve 2 bloktan oluşan öğrenci yurdu inşaatında temel atarak yeni yatırımın kente hayırlı olması dileklerinde bulundu.

9.5 dönüm üzerinde 30 bin metrekare inşaat alanına sahip 30 milyonluk dev yatırımla yapılacak olan öğrenci yurdu, Milli Bakanlığı tarafından yenilenen "Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği"ne göre 7 yıldız konforunda inşa edilecek.

Yatırım hakkında açıklamalarda bulunan Çebioğlu Grup Ceo’su Yiğithan Çebi, 2 blok ve 11 katlı olacak olan öğrenci yurtlarında bin 500 öğrencinin barınacağını söyledi.



Çebi, 30 milyon tutarındaki dev yatırımla öğrencilerin adeta 7 yıldız konforunda bir yurda sahip olacağını kaydederek, “ Yapımına başladığımız öğrenci yurdu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından değiştirilen yeni yurt yönetmeliğine uygun olarak yapılacak. Her alanda öğrencilerin rahatlığının ön planda olduğu yurt binalarımızda, geniş odalar, rahat ders alışma alanları, modern dizaynlı kütüphane, sağlık odalarının yanı sıra alttan ısıtma ve üst düzey yalıtımlı, Üniversite manzaralı 11. katta ise lüks restaurant hizmetinde yemekhanesi mevcut. Bunların yanında öğrencilerin sosyal faaliyetleri için ise içersinde yüzme havuzu, hamam, sauna, tuz odaları, fitnes salonu, basketbol, voleybol ve halı sahaları da içersinde yer alacak. Bakıldığında adeta 7 yıldızlı bir otel konforunda olacak olan ve kız öğrenci yurdumuzu 2018 -2019 eğitim öğretim döneminde hizmete almayı planlıyoruz. Karabük Üniversitesine 500 metre mesafede yer alan öğrenci yurdunda öğrencilerimiz hem ucuz hem de 7 yıldız konforundan faydalanacak “ dedi.

Kaynak: İHA