İspanya'da Sınır Dışı İşlemine Uçakta Protesto

Senegalli göçmenin sınır dışı edilmesini protesto eden bir grup yolcu, uçağın rötar yapmasına neden oldu.

İspanya'nın Barcelona kentinde Senegalli bir göçmenin sınır dışı edilmesini protesto eden bir grup yolcu, uçağın rötar yapmasına neden oldu.

BBC'nin haberine göre, cumartesi günü Vueling şirketinin Barcelona-Dakar seferini yapacak uçağı, 11 yolcunun başlattığı protesto nedeniyle iki buçuk saat rötarla kalktı.

İspanyol basınında, uçağın koridorunu kapatan protestocu yolcuların görüntüleri, Katalanca 'Başardık! Sınır dışı uçuşu durdu. Şimdi yetkililer, bu kişiyi götürmek için geliyor! Dayanışma en iyi silahımızdır!' mesajıyla yayınlandı.

Gösteri üzerine tüm yolcuların indirildiği, protestocuların daha sonra iki buçuk saat rötarla kalkan uçağa alınmadığı, elleri kelepçeli Senegalli göçmenin Dakar'a gönderildiği belirtildi.

Protestonun, iki sınır muhafızının eşlik ettiği Senegalli göçmenin sesli biçimde sınır dışı edilmekten şikayetçi olması üzerine patlak verdiği, rötar nedeniyle Dakar'dan dönüş seferinin pazar gününe ertelendiği, Vueling şirketinin 176 yolcunun bir gece konaklama masraflarını karşılamak zorunda kaldığı kaydedildi.

Yetkililer, 11 protestocunun her birinin uçuş güvenliğini tehlikeye attıkları gerekçesiyle en fazla 258 bin dolar kadar ceza alabileceğini ifade etti.

İspanyol EFE ajansı da Senegalli göçmenin İspanya'da çalışma veya oturma izni bulunmadığını duyurdu.

Olay üzerine pazar günü de Seville Havalimanı'ndaki bir terminalde Caravana Abriendo Fronteras (Açık Sınırlar Kafilesi) aktivistleri gösteri düzenledi.

Afrika'dan İspanya'ya gelen göçmen sayısının, bu yılın ilk yarısında geçen senenin aynı dönemine göre arttığına dikkat çekiliyor.

Kaynak: AA