Güvenlik Politikaları Uzmanı Yarar Açıklaması

'Türkiye'nin önceliği kendi içinde bulunan tehlikeleri temizlemek. Şu anda bizim içimize fitne atmaya çalışıyorlar. Dikkatli olmalıyız, uyanık olmalıyız, kardeşçe birbirimize bağlı olmalıyız'

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Türkiye'nin önceliğinin kendi içinde bulunan tehlikeleri temizlemek olduğunu belirterek, 'Şu anda bizim içimize fitne atmaya çalışıyorlar. Dikkatli olmalıyız, uyanık olmalıyız kardeşçe birbirimize bağlı olmalıyız.' dedi.

Yarar, Demirci Belediyesi tarafından düzenlenen '15 Temmuz ve Türkiye' konulu programa katıldı.

Demirci Ticaret ve Kültür Merkezindeki etkinlikte konuşan Yarar, 15 Temmuz için 'kontrollü darbe' söyleminin, şehitlere, ailelerine ve sokağa çıkan milyonlara haksızlık olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

'Bu bir kontrollü darbe ise bu kontrollü darbeyi bastıracak hazır kıta nerede? Yıllardan beri Cumhurbaşkanımızın yanında olan en yakın arkadaşını kaybediyor. Bu nasıl bir kontrollü darbe ki Cumhurbaşkanımız ilk yaptığı açıklama yayınlanmıyor. Bütün imkanları zorlayan Cumhurbaşkanımız telefonla CNN Türk'e bağlanabilerek halkı sokağa çağırıyor. Sayın Cumhurbaşkanı darbe haberini aldığı anda abdestini alıyor ve ben bunlarla halkımla bir mücadele edeceğim diyor. Allah'a iman eden, kadere iman eden bir adam halkı ile birlikte sokağa meydanlara iniyor. Bize de düşen nedir? Kanımızla, canımızla bu Cumhurbaşkanımızın yanında yer almaktır.'

- 'Türkiye'nin önceliği kendi içinde bulunan tehlikeleri temizlemek'

Devletin şu anda hiçbir şeye bulaşmamış, ByLock kaydı çıkmamış örgütün hususileri olarak bilinen üst düzey kişiler üzerinde çalışma yaptığını aktaran Yarar, 'Türkiye'nin önceliği kendi içinde bulunan tehlikeleri temizlemek. Şu anda bizim içimize fitne atmaya çalışıyorlar. Dikkatli olmalıyız, uyanık olmalıyız kardeşçe birbirimize bağlı olmalıyız. Bu örgüt çok tehlikeli bir örgüt. Devletimiz, milletimizin desteği ile bütün tehditleri yok edecektir.' diye konuştu.

Konferans sonunda Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, Yarar'a el dokuma Demirci halısı hediye etti.

Etkinliği, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk'un eşi Güzide Selçuk, AK Parti İlçe Başkanı Ertuğrul Uyar, ve daire amirleri de takip etti.

Kaynak: AA