GÜNCELLEME - Kalp Masajıyla Döndürüldüğü Yaşam Mücadelesini Kaybetti

Muğla'nın Ula ilçesinde 6 Temmuz'da girdikleri denizde kardeşi boğulan astsubay da 45 dakika süren kalp masajının ardından döndürüldüğü yaşam mücadelesini kaybetti Yaşamını yitiren astsubay, Denizli'de kardeşinin yanında toprağa verildi CENAZE TÖRENİ VE DETAYLAR EKLENDİ.

Ula ilçesinde girdikleri denizde kardeşi boğulan astsubay, kalp masajıyla döndürüldüğü yaşam mücadelesini, 12 gün sürdürebildi.

Akkaya Mahallesi'nde serinlemek için denize giren Piyade Uzman Onbaşı Mesut Çıldır (25) boğulmuş, ağabeyi Jandarma Astsubay Çavuş Hasan Hüseyin Çıldır (27), 45 dakika süren kalp masajının ardından yaşama döndürülerek, hastaneye kaldırılmıştı.

Astsubay Çıldır, yoğun bakım ünitesinde 12 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Denizli'ye getirilen Çıldır'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omzunda taşınarak cenaze namazı için Ulu Cami'ye götürüldü.

Çıldırın cenazesi, burada öğle vakti kılınan namazının ardından Çakmak Mezarlığı'nda kardeşi Piyade Uzman Onbaşı Mesut Çıldır'ın kabrinin yanında toprağa verildi.

Cenaze törenine, Çıldır'ın babası Latif (55), annesi Güngör (48) ile kardeşi Özlem Çıldır (18) ve yakınlarının yanı sıra Denizli Valisi Hasan Karahan, 11. Komando Tugay Komutanı Topçu Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız ile askeri erkan da katıldı.

Denizli 11. Komando Tugay Komutanlığında görevli Mesut Çıldır ve ağabeyi Hasan Hüseyin Çıldır, 6 Temmuz'da Muğla'nın Ula ilçesi Akkaya Mahallesi'nde serinlemek için denize girmiş, bir süre sonra suda çırpınmaya başlayan kardeşler, yakındaki balıkçı teknesindekiler tarafından kıyıya çıkarılmıştı.

Çağrılan 112 acil sağlık ekiplerinin yaptığı müdahaleye rağmen Mesut Çıldır hayatını kaybetmiş, öldü sanılan Hasan Hüseyin Çıldır ise sağlık ekiplerinin yaklaşık 45 dakika süren kalp masajının ardından yaşama döndürülerek hastaneye kaldırılmıştı.
Kaynak: AA