Gebze'de Yıkım Gerginliği

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Emlak Konut GYO ve TOKİ tarafından yapılacak olan Gebze Emlak Konutları 3.Etap projesi için istimlak edilmesi gereken evlerin yıkım işlemini vatandaşlar durdurmak istedi. Vatandaşlarla kolluk kuvvetleri arasında arbede yaşandı.

Gebze'de Yıkım Gerginliği
Kocaeli’nin Gebze ilçesi Kirazpınar Mahallesi’nde yaşayan mahallelilere Emlak Konut GYO ve TOKİ tarafından yapılacak olan Gebze Emlak Konutları 3. Etap projesi için Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından 14 Temmuz tarihinde tebligat gönderilip evlerini 18 Temmuz tarihine kadar boşaltmaları, boşaltmadıkları takdirde evlerin yıkılacağı belirtilmişti. Bugün sabah saatlerinde evlerini boşaltmayan mahalleli sokağa barikatlar kurup belediye ekiplerinin gelmesini bekledi. İsminin Osman olduğu öğrenilen bir kişi mahallede bulunan camiden sık sık selalar okuyarak vatandaşları yıkıma karşı gelmek için sokağa çağırdı.

Ellerinde yıkım kararı olan ekipler, çok sayıda jandarma, çevik kuvvet ve TOMA’lar ile sabah saatlerinde yıkımların olacağı mahalleye geldi. Mahalleli TOMA’nın geçişini engellemek için TOMA’nın önüne oturdu. Kolluk Kuvvetlerini engellemek isteyen vatandaşlar ile Jandarma arasında arbede yaşandı. Belediye ekiplerinin mahalleye girmesini engel olmak isteyen vatandaşlar yaşlı, kadın, çoluk, çocuk demeden yol barikatlarla kesti. Yolun açılması için ikna çalışmaları sonuç vermeyince Jandarma ve Çevik Kuvvet ekipleri vatandaşlara gazlı ve tazyikli sulu müdahalede bulundu ve iş makineleri mahalleye giriş yaptı.

Daha önceden evleri boşaltılan bazı evlerin yıkım işlemleri yapılırken, bazı ahırların içerisinde bulunan hayvanların tahliye edildiği ve yıkım işleminin bu tahliye işleminden sonra yapıldığı görüldü.

Öte yandan, 17 kişinin savcılık kararı gözetim altına alındığı ve yıkım işlemi sona erene gözetim altında kalacağı öğrenildi.

Yıkım yapılan mahallede gergin bekleyiş devam ediyor.
Kaynak: İHA