'Elimden Tutar Mısın' Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, gençlik projeleri destekleme programı kapsamında, KTO Karatay Üniversitesi Akademik Kültür Topluluğu'nun 'Elimden Tutar Mısın' başlıklı projesine destek verilecek.

KTO Karatay Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversitenin öğrenci topluluklarından Akademik Kültür Topluluğu, kabul edilen proje kapsamında 65 bin lira hibe almaya hak kazandı.

Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, öğrenci topluluğunun proje ile toplumsal değerlere sahip çıkarak kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından projelerinin kabul görmesinin ayrı bir gurur vesilesi olduğunu ifade eden Öztürk, proje sahibi öğrencileri tebrik etti.

Makine Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi ve Proje Koordinatörü Fatma Nur Şahin de, proje ile İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan köy okullarındaki öğrencilerin maddi ve manevi eksikliklerini giderip eğitim alanında rehberlik etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Projenin Bakanlık tarafından destek almaya hak kazanmasının kendilerini sevindirdiğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

'Projemizle, köy okullarındaki öğrenci kardeşlerimize rehberlik hizmeti sunabileceğiz. Bununla birlikte düzenleyeceğimiz şehitlik gezileriyle öğrencilerimizi tarih ve kültür alanında bilgilendirmiş olacağız. Diğer çalışmalarımız ise Konya genelinde dönemlik bilim, tarih, edebiyat ve kültür dergisi ile birlikte 15 Temmuz şehitlerinin ve gazilerinin hikayelerinin derleneceği bir kitap çıkarmak olacak.'

Kaynak: AA