Demiryolu Araçları Tescil Ve Sicil Yönetmeliği'nde Değişiklik

Ulusal demiryolu altyapı ağında çalışmalarına rağmen şehir içi raylı toplu taşıma aracı şeklinde faaliyette bulunan banliyö demiryolu araçlarında, ulusal demiryolu altyapı ağı standartlarına uygun olması şartıyla TSI teknik ve idari şartları aranmayacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının, 'Demiryolu Araçları Tescil ve Sicil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği', Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Buna göre, Türkiye'de üretilen veya ithal edilen demiryolu araçlarının tescili için Avrupa Komisyonu tarafından yayımlanan TSI teknik ve idari şartlarıyla yönetmelikte belirtilen hususları karşılaması zorunlu tutuluyor ancak ulusal demiryolu altyapı ağında çalışmalarına rağmen şehir içi raylı toplu taşıma aracı şeklinde çalışan banliyö demiryolu araçlarında, ulusal demiryolu altyapı ağı standartlarına uygun olması halinde TSI teknik ve idari şartları aranmayacak.

Bakanlığın, 'Gezi Tekneleri ve Kişisel Deniz Taşıtları Yönetmeliğince Atıfta Bulunulan Uyumlaştırılmış Standartlar veya Uyumlaştırılmış Standarda Karşılık Gelen Ulusal Standartlar Listesinin Yayımlanmasına İlişkin Tebliği' de Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu kapsamda, 'Gezi Tekneleri ve Kişisel Deniz Taşıtları Yönetmeliği' ile atıfta bulunulan AB direktifi kapsamındaki standartlardan Türk Standardları Enstitüsü tarafından uyumlaştırılmış olanlar veya buna karşılık gelen ulusal standartların listesi yeniden düzenlendi.

'Gezi Tekneleri Yönetmeliğinin 8'inci Maddesinde Yer Alan Uyumlaştırılmış Ulusal Standartların Listesinin Yayımlanmasına İlişkin Tebliğ' ise yürürlükten kaldırıldı.

Kaynak: AA