Çakıroğlu'nun Katiline Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası Verilmesi

Çakıroğlu'nun annesi Erdem: '2 seneden beri sabırla bekliyoruz. Adalete güvenimiz sonsuzdu. Bunun gerçek olduğunu bugün gördük'

Ege Üniversitesinde 2 sene önce çıkan öğrenci kavgasında öldürülen ve katili ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Fırat Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erdem, '2 seneden beri sabırla bekliyoruz. Adalete güvenimiz sonsuzdu. Bunun gerçek olduğunu bugün gördük.' dedi.

İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Özlem Erdem, oğlu Fırat Çakıroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili dava sürecinde kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Erdem, 'Hepinizden Allah razı olsun. 2 seneden beri sabırla bekliyoruz adalete güvenimiz sonsuzdu. Bunun gerçek olduğunu bugün gördük. Oğlum geri gelmeyecek ama en azından huzur içerisinde yatacak. Nurullah Semo denilen kişinin yüzüne bakabildiysem bu sonucu beklediğim için bakabildim.' dedi.

Baba Fuat Mahir Çakıroğlu da davayı takip eden herkese minnettar olduklarını belirterek, terör örgütü üyesi olan herkesin cezasını çekeceğine inandığını ifade etti.

Çakıroğlu, 'Bu soysuz PKK uşaklarının hepsini öldürsen bir Fırat etmez. Biz bunu biliyoruz. Allah inşallah hepsinin cezasını verecek Türk milleti hiçbir zaman bölünmeyecek. Fırat'ın ölümünde kimin parmağı varsa hiçbirine hakkımı helal etmiyorum. Onlar kendilerini bilirler. Fıratlar öldürülmesin, Fıratlar üniversitelerde, teslim ettiğimiz yerlerde korunmasız bırakılmasın, üniversite yöneticileri okula kayıt yaptıran çocukların nereden geldiğini araştırsın.' diye konuştu.

Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Kılavuz da yaptığı açıklamada, verilen cezadan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, davayı yakından takip eden herkese teşekkür etti.

Kılavuz, 'Verilen ceza bütün milletimizin, ülküdaşlarımızın vicdanının rahatlamasını sağlamıştır. Rahmetli kardeşimiz Fırat Çakıroğlu geri dönmeyecek. O şehadete ermiştir. Bütün PKK'lı vatan hainlerinin alayı ceza alsa bizim yüreğimiz soğumayacaktır. Bu davayı şehit kardeşimizin toprağa verildiği günden bu yana hepimiz namus davamız olarak kabul ettik.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA