Burhaniyeli Üreticiler Zeytinyağı Pazarı Kurulmasını İstiyor

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde; bazı üreticiler Ören ve İskele meydanlarında zeytin ve zeytinyağı standı kurarken, Zeytinyağı Pazarı kurulmasını istediler. 3 yıldan bu yana İskele meydanında zeytin ve zeytinyağı satan İnanç Erdoğan, satıcıların sayılarının artması için Zeytinyağı Pazarı oluşturulmasını istedi.

Burhaniyeli Üreticiler Zeytinyağı Pazarı Kurulmasını İstiyor
İlçe’deki zeytinyağı marka sayısının 20’nin üzerinde olduğunu anlatan İnanç Erdoğan, Körfez zeytinyağının çok tutulduğunu söyledi.

İskelede zeytinyağı satıcılarının sayısının artmaya başladığını anlatan 32 yaşındaki İnanç Erdoğan, “Ben 3 senedir yaz aylarında burada zeytin, zeytinyağı ve zeytinyağı sabunu satıyorum. Belediye de burada stant kurdu. Son günlerde bir arkadaşımız daha stant açmaya başladı.

Böylelikle sayımız üçe çıktı. İskele veya Ören meydanında Zeytinyağı Pazarı kurulması çok yerinde olacaktır. İlçemizde zeytinyağındaki marka sayısı 20’nin üzerinde. Bunun için kurulacak Zeytinyağı Pazarı’nda bu markalar satış yapmalı. Böylelikle Burhaniye zeytinyağı daha çok tanınacaktır. Körfez zeytinyağı çok tutuluyor” dedi.

Kaynak: İHA