Burhaniye'de Engelli Geçişlerine Park Eden Yandı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Belediyesi Zabıta ekipleri engelli geçişlerine park edenlere ceza yazarken, bu alanları duba ile koruma altına aldı. Burhaniye’de engelli geçişlerine park eden araçlar şikayet konusu olurken, engelli geçişine park eden bir araç sahibine de kabahatler kanuna göre 227 lira ceza yazıldı.

Burhaniye'de Engelli Geçişlerine Park Eden Yandı
Özellikle yaz ayalarında artan nüfus ile birlikte çok fazla ihmal edilen konulardan biri olan engelli geçişlerin önüne park edilmesini önlemek için dubaların konmasına başlandı. Kaldırımlardaki engelli geçişlerinin önüne duba koyarak araç park edilmesini önleyen Zabıta ekipleri çalışmalarına, ilçe merkezinde başladı.

Burhaniye Zabıta Müdürü İsmail Aktaş ile Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Gürsel Vardar’ın bizzat takip ettiği çalışmalar takdir topladı. Gürsel Vardar, emeği geçenlere teşekkür ederken,” Burhaniye’de engelliler için birçok çalışma yapan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’a minnettarız” dedi.

Engelli vatandaşların da zorlanmadan yaşamaları için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Necdet Uysal “ Engelli vatandaşlarımızın her daim yanındayız. Yürüttüğümüz projelerde onların da rahat edebilmeleri için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Burhaniye Engelleri Aşıyor projemizde de sona yaklaştık. Gönül isterdi ki bu duba uygulamasını yapmak zorunda kalmasaydık. Ancak maalesef bu konulara dikkat etmeyen vatandaşlarımızın bu kuralı çok fazla ihmal ediyorlar. Biz de belediye olarak böyle bir önlem almayı uygun gördük” dedi.

Kaynak: İHA