Bölge Adliye Mahkemelerinin Sorunları Gideriliyor

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı: '15 Temmuz'da millet iradesine karşı bir kalkışma yaşandı, 1725 Aralık da millet iradesine yönelik bir suikasttır. FETÖ 1725 Aralık'ta, halkın seçtiği iktidarı tasviye etmeye kalkarken, yolsuzluk gibi bir rüzgar oluşturarak ittifak oluşturmaya kalkıştı' CHP Ankara Milletvekili Yılmaz: 'Darbe Komisyonunun başkanlığına Reşet Petek getirilerek, ciğer kediye teslim edilmiştir'

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, '15 Temmuz'da millet iradesine karşı bir kalkışma yaşandı, 17-25 Aralık da millet iradesine yönelik bir suikasttır. FETÖ 17-25 Aralık'ta, halkın seçtiği iktidarı tasviye etmeye kalkarken, yolsuzluk gibi bir rüzgar oluşturarak ittifak oluşturmaya kalkıştı.' dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemelerinin İşleyişinde Ortaya Çıkan Sorunların Giderilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının tümü üzerinde siyasi parti grupları görüşlerini açıkladı.

Tasarı üzerinde konuşan HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, tasarının; ruhu ve mantığı itibariyle, içindeki bazı maddelerle yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını ihlal ettiğini iddia etti.

Türkiye'de artık bağımsız ve tarafsız mahkeme kalmadığını ileri süren Kerestecioğlu, Meclis Başkanlığı tarafından dayatıldığını söylediği İçtüzük değişikliğinin, bundan sonra Meclisteki konuşmaların nasıl olacağı ve ifade özgürlüğünün daha ne kadar yerlerde sürüneceğini gösterdiğini bildirdi.

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, tasarıdaki bazı maddelere katılmakla birlikte, bazı maddelerini kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, iktidarın yargıya olan müdahalesiyle, yargıya güvenin yüzde 30'lara kadar düştüğünü savundu.

Darbe Araştırma Komisyonundaki CHP'li üyelerin hazırladığı muhalefet şerhinde belirttiği gibi, FETÖ çetesinin geçmişte yetkilerini yargıdan aldığını, FETÖ'nün geçmişte yargıda yaptıklarının bugünkü karanlık noktaların kilometre taşlarını oluşturduğunu belirten Yılmaz, 'Yargı iktidar tarafından bu çeteye teslim edilmiştir.' dedi.

Necati Yılmaz, 17-25 Aralık'ta Türkiye'nin en büyük yolsuzluğunun ortaya çıktığını ama iktidarın bu yolsuzluğun üstünü örttüğünü ileri sürerek, 'O güne kadar beraber olan FETÖ ve iktidar ondan sonra ayrılmıştır ama o zamana kadar olan birliktelikleri açıklanmalıdır.' ifadesini kullandı.

- 'Ciğer kediye teslim edilmiştir'

AK Parti'ye, 'FETÖ ile beraber yürüdüğünüz ortak menzili açıklayın, beraber nereye yürüyordunuz açıklayın.' diye seslenen Yılmaz, şöyle devam etti:

'Darbe Komisyonunun başkanlığına Reşet Petek getirilerek, ciğer kediye teslim edilmiştir. Petek'in komisyonda, karanlık noktaların üstünü örten tutumu da endişelerimizde bizi haklı çıkarmıştır.'

CHP'li Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a gerçekleştiği yürüyüşe değindiği konuşmasında, '9 Temmuz'da Türkiye'de tarih yazıldı, bunun kahramanı da Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Sadece hak, adalet ve hukuk isteyerek yürüdük. 9 Temmuz yeni bir doğuştur, yeni bir başlangıçtır. Bu yürüyüş hepimizin yürüyüşüdür.' ifadesini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da FETÖ denilen gizli ve sinsi terör örgütünün ülkede darbe girişimine kalkıştığını ve bütün siyasi partilerin de buna karşı çıktığını belirtti.

- 'Hiç bir dönemde FETÖ ile ortaklığımız olmadı'

FETÖ ile yapılan mücadelenin halen sürdüğüne dikkati çeken Bostancı, şunları kaydetti:

'Öncelikle devletin bu örgüte karşı gösterdiği mücadeleye katılmak gerekir. Konuşulurken, FETÖ'yü öne koyan dil yanlıştır. Bize 'FETÖ ile ortaksınız' diyorsunuz. Ortak olsaydık, bu devam ederdi. Bizim hiç bir dönemde FETÖ ile ortaklığımız olmadı. 15 Temmuz'da millet iradesine karşı bir kalkışma yaşandı, 17-25 Aralık da millet iradesine yönelik bir suikasttır. FETÖ 17-25 Aralık'ta, halkın seçtiği iktidarı tasviye etmeye kalkarken, yolsuzluk gibi bir rüzgar oluşturarak bir ittifak oluşturmaya kalkıştı. FETÖ'nün bir çete olarak varlığının tahkim edildiği tarihin 17-25 olduğunu kabul edelim. FETÖ, 17-25 Aralık'ta FETÖ olmuştur.'

MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu da tasarıdaki yeni düzenlemeleri anlattı.
Kaynak: AA