Ara Eleman İçin Kurs Düzenleniyor

Denizli Ticaret Odası, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi tarafından iş dünyasındaki ara eleman ihtiyacının kapatılması kurs düzenleniyor.

Ara Eleman İçin Kurs Düzenleniyor
Denizli Ticaret Odası, sektörlerin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için Avrupa Birliği kaynaklarıyla hazırlanan öğrenmeyi inşa ediyoruz projesi kapsamında ısı, ses, su ve nem yalıtımı eğitimleri düzenliyor. Proje kapsamında inşaat sektörüne 75 yalıtım uzmanı kazandırılması hedefleniyor.

Denizli Ticaret Odası, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi ile ortaklaşa yürüttüğü proje de, sektörlerin ortak sorunu haline gelen kalifiye eleman sıkıntısını giderilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında, katılan kursiyerlere günlük 20 TL ödeniyor ve sigorta primleri karşılanıyor. Bir ay boyunca devam edecek kursların sonunda 75 uzman yalıtımcının inşaat sektörüne kazandırılması hedefleniyor.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi’nde devam eden kursları ziyaret ederek bilgi aldı. Birçok sektörün kalifiye eleman açığı olduğunu vurgulayan DTO Başkanı Erdoğan, açtıkları kurslarla bu ihtiyacı karşılamaya çalıştıklarını ifade etti.

Erdoğan, “Her platformda yetişmiş eleman sıkıntısı dile getiriliyor. Bu durum hemen her sektörün ortak sorunu haline geldi. Mesleki eğitime biz de Denizli’nin en büyük sivil toplum örgütü olarak katkı sağlamaya gayret ediyoruz. Odamız bünyesinde devam eden moda tasarım kursunda tekstil sektörüne uzman tasarımcılar yetiştiriyoruz. Bunun yanı sıra inşaat sektörümüzün bir kolu olan yalıtım alanında da kalifiye eleman yetiştirmek için kurslar açtık. Isı, ses, nem ve su yalıtımı üzerine uzmanları tarafından verilen eğitimlerimizin oldukça verimli geçtiğini görüyorum. Proje paydaşlarımız olan İŞKUR ve Halk Eğitimi Merkezi yetkililerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA