AK Parti MYK Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal: (2) 'İsrail'in, Müslümanlara dönük uyguladığı, Mescidi Aksa'nın ibadete kapatılmasından, orada üç Filistinli Müslüman'ın katledilmesine kadar bu uygulamaları kabul edilemez. Bu konuda İsrail hükümetini evrensel değerlere ve inanç özgürlüğüne saygılı olmaya davet ediyoruz' 'Sayın Kılıçdaroğlu, senin öncelikli olarak Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın siyasal anlamda muhatabı olabilmen için genel başkanlığa geliş biçimin ve genel başkan olduktan sonra o genel başkanlık koltuğundaki oturma ve girdiğin her seçimi de kaybetmiş bir genel başkan olarak hangi zaviyeden bakarak bir muhataplık oluşturduğunu açıkçası merak ediyorum'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 'İsrail'in, Müslümanlara dönük uyguladığı Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasından, orada üç Filistinli Müslümanın katledilmesine kadar bu uygulamaları kabul edilemez. Bu konuda İsrail hükümetini evrensel değerlere ve inanç özgürlüğüne saygılı olmaya davet ediyoruz.' dedi.

Ünal, parti genel merkezinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Siyasetin sorun çözme sanatı olduğunu, sorunları krize dönüştürme ve bu krizlerden bir meşruiyet krizi üretme işi olmadığını ifade eden Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sürekli olarak mevcut siyasetin, demokrasinin, anayasanın ve TBMM'nin paralelinde sokağı ve halkı referans gösteren bir dil kullanarak konuşmasının ne anlama geldiğini açıklaması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a yönelik, iddialı bulduğu, 'Nerede isterse orada karşılıklı konuşalım, hodri meydan.' sözlerini anımsatan Ünal, şöyle devam etti:

'Sayın Kılıçdaroğlu, senin öncelikli olarak Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın siyasal anlamda muhatabı olabilmen için genel başkanlığa geliş biçimin ve genel başkan olduktan sonra o genel başkanlık koltuğundaki oturma ve girdiğin her seçimi de kaybetmiş bir genel başkan olarak, hangi zaviyeden bakarak bir muhataplık oluşturduğunu açıkçası merak ediyorum. Kendi partisi içindeki muhaliflere 'Kafamı kızdırmayın, kapının önüne koyarım.' şeklindeki bir anlayışın ne kadar demokratik olduğu da takdir edersiniz ki tartışmalıdır. Kemal Kılıçdaroğlu'nu konuşmak, onu gündemimize almak gibi bir derdimiz yok ama sürekli Türkiye'yi uluslararası alanda şikayet eden, içeriye dönük meşruiyet tartışmalarını sistematik şekilde sürdüren, devletin, demokrasinin kurumlarını tartışmaya açan bir anlayış siyasal bir anlayış olamaz. Bunun siyasetle, demokrasiyle izah edilebilir bir tarafını görmüyoruz.'

- FETÖ sanıkları için tek tip kıyafet talebi

Ünal, 'Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi sanıkların mahkemelere tek tip kıyafetle çıkarılması yönünde Adalet Bakanlığınca bir çalışma yapılıyor. Bu uygulama hayata geçerse, bunun FETÖ sanıkları açısından 'adil yargılanmadık' şeklinde kullanılabilir bir koza dönüşme olasılığı değerlendiriliyor mu?' şeklindeki soru üzerine, Pensilvanya'da küçük bir kasabada yaşayan meczubun geçen gün bir seccade ve arkasındaki ekran üzerinden verdiği mesajlar olduğunu söyledi.

Örgütün sürekli birtakım simgeler ve semboller üzerinden kendi müntesiplerinin psikolojilerini, morallerini yüksek tutmak ve onların herhangi bir şekilde itirafçı olmalarının önüne geçmek için uğraştığını anlatan Ünal, şunları kaydetti:

'Cumhurbaşkanına suikast düzenlemiş, TBMM'yi bombalamış, o gece halkın üzerine helikopterlerle ateş açmış katillerin gülümseyerek, takım elbise ve kravat içinde mahkeme salonuna gelmesi biliyoruz ki maşeri vicdanı rahatsız ediyor. Kamuoyunda ciddi bir rahatsızlık var. Gelen bu talepler çerçevesinde Cumhurbaşkanımızın bu meyanda talepleri oldu, hem de Adalet Bakanlığı bir çalışma başlattı. Dolayısıyla verilmiş bir karar değil. Bakanlığımız bu konudaki çalışmasını bitirdiğinde ilgili çalışmanın sonuçlarını paylaşacaktır. Söylediğiniz çekinceler de dikkate alınarak bakanlık çalışmasını sonuçlandırdıktan sonra bunu kamuoyu ile paylaşacaktır.'

- Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlaller

Geçen hafta içinde Kudüs'te Mescid-i Aksa'da insanların inanç özgürlüğüne dönük kabul edilemez uygulamalar yaşandığını hatırlatan Ünal, 'İsrail'in, orada Müslümanlara dönük uyguladığı, Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasından, orada üç Filistinli Müslümanın katledilmesine kadar bu uygulamaları kabul edilemez. Bu konuda İsrail hükümetini evrensel değerlere ve inanç özgürlüğüne saygılı olmaya davet ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

(Bitti)
Kaynak: AA