AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı Açıklaması

'Dün 28 Şubat'ta, bugün 15 Temmuz'da milletimizin iradesine, inancına çevrilen namluları unutmadık, asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Benzer süreçlerin yaşanmaması için mücadele etmeye devam edeceğiz'

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, 'Dün 28 Şubat'ta, bugün 15 Temmuz'da milletimizin iradesine, inancına çevrilen namluları unutmadık, asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Benzer süreçlerin yaşanmaması için mücadele etmeye devam edeceğiz.' dedi.

Kavakcı, 28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın yargılandığı davanın görüldüğü Ankara Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Kavakcı'ya, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Konya Milletvekilleri Leyla Şahin Usta ve Hüsnüye Erdoğan ile İstanbul milletvekilleri Tülay Kaynarca ve Fatma Benli eşlik etti.

AK Parti İnsan Hakları Birimi olarak 28 Şubat davasını takip etmek üzere Ankara Adliyesi'nde olduklarını ifade eden Kavakcı, insan hakları ihlalleri ile alakalı her konuyu takip etmeye ve ihlale uğrayanlara destek vermeye çalıştıklarını belirtti.

Tansu Çiller'in 28 Şubat davası kapsamında ifade verdiğini anımsatan Kavakcı, 'O zaman yaşananları anlattı. Bakalım daha neler neler çıkacak. Yaşanmış olan hüzünlü hadiseler tekrar canlanacak. Birçok ailenin geleceğini alt üst eden, birçok genç kızın hayatını alt üst eden 28 Şubat sürecinde yaşananlarla ve o süreçte ihlalleri yapanlarla yüzleşmiş olacağız. Ümit ediyoruz adalet yerini bulacak.' diye konuştu.

Kavakcı, kadın milletvekilleri olarak milli iradeye ve insan haklarına aykırı her türlü keyfi uygulamaya, hukuksuzluğa karşı çıkmaya devam edeceklerini bildirdi.

28 Şubat için 'postmodern darbe' ifadesinin kullanıldığını hatırlatan Kavakcı, 'Belki milletvekilleri kelepçelenmedi, 15 Temmuz'da olduğu gibi belki tanklar insanların üzerine ateş açmadı ama seçilmiş bir hükümet baskıyla istifaya mecbur bırakıldı. Milletin iradesi hiçe sayıldı. Bizler milletimiz adına bu davanın takipçisiyiz.' diye konuştu.

28 Şubat'ta alınan kararlarla çoğu kadın yüz binlerce insana mağduriyet yaşatıldığını anlatan Kavakcı, farklı düşünce ve inanç pratiklerine sahip herkesin canının yandığını belirtti.

Başörtülü olduğu için sağlık hizmeti alamayan ve vefat eden Medine Bircan ile Fazilet Partisi'nden 1999'da milletvekili seçilen ancak göreve başlamadan milletvekilliği düşürülen Merve Kavakçı'yı hatırlatan Ravza Kavakcı, 'Herkesin kıyafetine karışılmadan haklarını kullanabilmesini sağlayan bir partinin mensupları olarak, bundan sonra 28 Şubatlar yaşanmasın, kadınlar arası ya da kadın-erkek, insanlar arası ayrımcılık olmasın diye hem AK Parti milletvekilleri hem de Genel Merkez İnsan Hakları Birimi olarak elimizden geleni yapacağız.' değerlendirmesini yaptı.

Vatandaşlara yönelik en büyük haksızlıkları uygulamaya koyan, mağdur olan yüz binlerce insanı yaşadığı acılara karşı dilsiz kılan 28 Şubat'ın izlerini tamamen ortadan kaldırmak için insan onurunu önceleyen sivil bir anayasa gerektiğini kaydeden Kavakcı, bunun için dik ve kararlı duruşlarından asla taviz vermediklerini ifade etti.

Yeni Türkiye'nin geldiği noktanın bu uğurda çok ciddi yol kat edildiğini gösterdiğini belirten Kavakcı, şunları söyledi:

'Dün 28 Şubat'ta, bugün 15 Temmuz'da milletimizin iradesine, inancına çevrilen namluları unutmadık, asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Benzer süreçlerin yaşanmaması için mücadele etmeye devam edeceğiz.'

Kaynak: AA