2. Ülke Yeşilayları Kapasite Geliştirme Programı Tamamlandı

Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Albayrak: 'Şu an Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programımız dünya üzerinde en etkili bağımlılık temelli önleyici çalışma olarak gösteriliyor. Bu başarının devamını sağlayacağız' 'Ülke Yeşilaylarımızı daha da güçlendirecek, 'Birlikten güç doğar' ilkesiyle başta uyuşturucu olmak üzere alkol, sigara ve teknoloji bağımlılığına karşı evrensel boyutta çalışmalar yapacağız'

Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Esra Albayrak, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı'nın dünya üzerinde en etkili bağımlılık temelli önleyici çalışma olarak gösterildiğini belirterek, bu başarının devamını sağlayacaklarını bildirdi.

Yeşilay'dan yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Yeşilay Federasyonu (UYEF) tarafından Yeşilay'ın ev sahipliğinde düzenlenen ve Arnavutluk, Bulgaristan, Endonezya, Kenya, KKTC, Lübnan, Malezya, Senegal, Çin ve Tanzanya'nın da aralarında bulunduğu 34 ülkeden 70 temsilciyi bir araya getiren '2. Ülke Yeşilayları Kapasite Geliştirme Programı' tamamlandı.

Bağımlılıkla mücadelede sadece Türkiye'de değil, uluslararası alanda da bir marka haline gelen, uluslararası iş birliği ve 4 kıtada teşkilatlanmasıyla bağımlılığa karşı global bir mücadele sergileyen Yeşilay, toplantıda, bağımlılıklar alanında yaptığı çalışmaları, asırlık tecrübesini uluslararası arenaya taşıyarak 'dünyada örnek STK olma' yolunda hızlı adımlarla ilerlediğini gösterdi.

Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Albayrak, 3 gün süren etkinliğin kapanışında yaptığı konuşmada, bağımlılığın küresel bir sorun olduğuna dikkat çekti.

Bu soruna karşı da küresel politikaların üretilmesi gerektiğini belirten Albayrak, 'Avrupa Kalite Yönetimi tarafından 3 yıldızlı Yetkinlik Belgesi'ne sahip olan Yeşilay, bu noktada hem uluslararası iş birlikleri hem de 34 ülkede kurduğu Ülke Yeşilaylarıyla bağımlılığa karşı önleyici, koruyucu ve rehabilite edici çalışmaların yapılmasına öncü olacak.' ifadelerini kullandı.

- 'TBM dünya üzerinden en etkili önleyici çalışma'

Albayrak, Yeşilay'ın, ülkelerden model uygulama aldığı gibi kendi asırlık tecrübesini de diğer ülkelere model olarak sunduğunu ve projelerin uygulanmasını sağladığını anlatarak, şunları kaydetti:

'Şu an Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programımız (TBM) dünya üzerinde en etkili bağımlılık temelli önleyici çalışma olarak gösteriliyor. Bu başarının devamını sağlayacağız. Ülke Yeşilaylarımızı daha da güçlendirecek, 'Birlikten güç doğar' ilkesiyle başta uyuşturucu olmak üzere alkol, sigara ve teknoloji bağımlılığına karşı evrensel boyutta çalışmalar yapacağız.'

Etkinlikte, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) 'Bir Bakışta Sağlık 2015' raporu da değerlendirildi.
Kaynak: AA