'17/25 Aralık -15 Temmuz Darbe Direnişi' Konferansı

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar ve gazeteci-yazar Süleyman Özışık, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde '17/25 Aralık -15 Temmuz Darbe Direnişi' konulu konferans verdi.

Yarar, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da meydana gelen ve hala gelmeye devam eden ihanetleri anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz'un bir ihanet halkasının en küçüğü olduğunu anlatan Yarar, şöyle devam etti:

'O gün, 17-25 Aralık'ta olduğu gibi, daha önceki dönemlerde yaşanan olaylarda olduğu gibi, barikatlarda olduğu gibi, DEAŞ'ın saldırılarında olduğu gibi sürecin bir parçasıydı darbe. Süreç bitmiş değil. Bugün hala patlayan bombalar, ekonomik anlamda bizi tuzağa çekmeye çalışanların yapmış oldukları komploları. Size bu iş bitmiş gibi gözüküyor mu? Beraber iş tutmak isteyenlerin bile bugün o işi yapmaktan feragat etmeleri ihanetin boyutlarını ortaya koyuyor. İhanetlerin boyutunda en ufak bir değişiklik yoktur.'

İhaneti püskürtmenin tek yolunun direnişten dirilişe geçmek olduğunun altını çizen Yarar, bunun hep birlikte yapılması gerektiğini vurguladı.

Gazeteci-yazar Özışık ise, ülkenin 15 Temmuz'da kazandığı en önemli şeyin millet olma bilinci olduğunu belirtti.

Her yerde 15 Temmuz'un direniş ve diriliş olarak kabul edildiğini buna kendisinin de katıldığını ifade eden Özışık, şöyle konuştu:

'Darbe girişiminin ilk olduğu saatte duyar duymaz sokağa çıktım, 'meydanlara çıkın' diyen bir cumhurbaşkanının arkasındaydım. Halkımızın tankların üzerine çıkıp o devasa aracı yumruklamalarını, çarşaflı bacımızın kamyoneti ile adam taşımasını, jet uçağına levye fırlatan bir gardaşımı görünce bu darbe girişiminin vız gelir, tıs gelir, başaramayacaklarını gördüm.'

Konuşmaların ardından Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak ve Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy tarafından konuşmacılara birer fotoğraf hediye edildi.

Konferansa, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Dereli, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA