Tarsus Belediye Başkanı Can Açıklaması

'Şehirde ne varsa, köylerimizde de aynısını yapmaya çalışıyoruz. Şu anda 6 ekibimiz 6 köyde parke çalışmasına devam ediyor'

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 'Şehirde ne varsa, köylerimizde de aynılarını yapmaya çalışıyoruz. Şu anda 6 ekibimiz 6 köyde parke çalışmasına devam ediyor.' dedi.

Can, Aliefendioğlu Mahallesi’nde düzenlenen 'Bereket Diyarı Tarsus Köy Şenlikleri' etkinliğinde, dördüncüsünü düzenledikleri etkinliklerle kırsalı güzelleştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Belediyelerin görevlerinin, sadece yol, park gibi işler olmadığını, tüm insanları kucaklamak gerektiğini ifade eden Can, 'Şehir içinde ne varsa, köylerimizde de aynılarını yapmaya çalışıyoruz. Şu anda 6 ekibimiz 6 köyde parke çalışmasına devam ediyor. Yakın bir tarihte bu bölgede eksik olan yerler yapılacak. Muhtarlarımız mesai arkadaşımızdır. Muhtarlarla görüşmelerimizde ihtiyaçlarımızı belirleyip projelerimizi bu taleplere göre hazırlıyoruz.' diye konuştu.

Can, ilçe genelinde cami ve taziye evleri inşaatlarının da devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

'Tarsus Belediyesi olarak elektriğimizi üretmeye başlayacağız. Berdan Projemiz başladı, etap etap ilerleyeceğiz. Ayrıca halı saha ve yaşam boyu spor merkezi inşaatlarımız devam ediyor. Pazar yeri ve çay bahçesi projelerimiz devam ediyor. Tarsus’ta 11 mahallemizde kentsel dönüşüm revizyon uygulaması bitti. Ayrıca, 45 mahallenin 11’inde kentsel dönüşüm başlayacak. Duatepe ve İsmetpaşa mahallelerimizde de yakın bir tarihte başlayacağız. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan hizmetlerimize devam ediyoruz ve edeceğiz. Bizim kırmızı çizgilerimiz bellidir. Vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı, Atatürk'ümüzü seven bütün vatandaşlarımızla el ele gönül gönüleyiz.'

Etkinlikte, katılımcılara kıl çadırda yapılan köy sıkması ve ayran ikram edildi.

Çocuklara yönelik eğlenceler, oyunlar, yarışmalar ve çeşitli gösterilerin de sunulduğu etkinlikte yerel sanatçılar konser verdi.
Kaynak: AA