Sakarya'da İçme Suyu Yatırımları

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, şehrin kuzeyinde Karasu ve Kocaali ilçeleri için hayata geçirilen 45 milyonluk içme suyu yatırımında çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Keleş, yazılı açıklamasında, ekiplerin iki ilçedeki 8 noktada çalışmalarını sürdürdüğünü ve 450 kilometrelik içme suyu hattının 151 kilometrelik kısmının tamamlandığını bildirdi.

İki ilçenin içme suyu geleceği için 100 yıllık garanti oluşturduklarını belirten Keleş, 'Şehrimizin kuzey bölgesinde iki ilçemizde dev bir içme suyu projesini hayata geçirdik. Karasu ve Kocaali ilçelerimize 45 milyonluk yatırım yaparak bölgenin içme suyu geleceğini garanti altına alıyoruz. Bölge için 450 kilometrelik içme suyu hattı inşa ediyoruz. Ekiplerimiz iki ilçemizde 8 farklı noktada çalışmalarını sürdürüyor.' ifadelerini kullandı.

Keleş, proje kapsamında 450 kilometrelik içme suyu hattı ve 3 su deposu inşa ettiklerini ifade ederek, depolarda da ekiplerin çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüğünü vurguladı.

İki ilçenin içmesuyu geleceğini garanti altına alacak projelerin birer birer tamamlandığını belirten Keleş, şunları kaydetti:

'Kuzey bölgemizde entegre bir içme suyu ağı kuruyoruz. Karasu ve Kocaali ilçelerimizin musluklarında dünya standartlarında içme suyu ulaştırılmasını sağlayan Şerbetpınarı İçme Suyu Arıtma Tesisimizi devreye aldık. 450 kilometrelik yeni içme suyu hattımızla da iki ilçemizin içmesuyu geleceği için 100 yıllık garanti oluşturuyoruz. Şu an proje aşamasında olan Çamdağı Projemizin de hayata geçirilmesiyle bölgede entegre bir içme suyu ağı oluşturacağız. Tüm bu projelerimizin birer birer tamamlanmasıyla bölgede yaşayan vatandaşlarımız içme suyu konusunda herhangi bir sorun yaşamayacaklar.'

Kaynak: AA