Mucur'da 6. Karacakurt Türkmenleri Şenliği

Kırşehir'in Mucur ilçesinde Karacakurt Türkmenleri Şenliği'nin 6'ncısı düzenlendi.

Mucur'un Köme mesireliğinde yapılan şenlikte konuşan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, şölenler, şenlikler ve etkinliklerin Türk milletinin birlik ve beraberliğini pekiştirdiğini söyledi.

Türk adet ve geleneklerinin yaşatılmasında ve birlik ve beraberliklerin sürdürülmesinde bu tarz şölenlerin önemli rol oynadığını vurgulayan Vali Şentürk, şöyle devam etti:

'Düzenlenen bu program, Türk kültürünün, örf-adet, gelenek ve göreneklerinin gelecek nesillere aktarılmasına çok büyük katkılarda bulunuyor. Türk tarihi, şan ve şerefle doludur. Bizim tarihimizde atların çok önemli yeri vardır. Tören alanına da atlarla giriş yaptık. Tarihimizde seferlere atlarla çıktık, ava atlarla gittik. Bizim atlarımız, gittiğimiz her yere bizimle beraber gitti. Biz korkusuz, temiz bir milletiz. Biz Türkler, tarihe şan, bu topraklara can vermişiz. Bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyoruz. Gittiğimiz yerlere medeniyet, İslamiyet, ilim ve irfan götürmüşüz. Devletimiz ve milletimiz, ebediyen var olsun.'

Protokol konuşmalarının ardından Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen Türkmen dernek temsilcilerinin selamlama geçişleri yapıldı.

Programda mehteran takımı, Bursa Kılıç Kalkan Ekibi ve halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğunun konser verdiği şenlikte, Erzincan Atlıspor Kulübünün cirit gösterisi, ilgiyle izlendi.

Türkmen Şenliğine, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Genel Meclisi Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, Mucur Kaymakamı Muhammet Önder, Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin, Karacakurt Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Serdar Güneş, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen Türkmen dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA