Massachusetts'teki Ahıska Türkleri 15 Temmuz Şehitlerini Andı

West Springfield'teki Türk imam Çankaya: 'O gece bizim milletimizin Çanakkalesi gibidir, bir Malazgirt Zaferi gibidir. Biz böyle gördüğümüz için o geceyi unutmamak adına burada toplandık' Ahıska Türk Amerikan Kültür Merkezi Başkanı Osmanlı: 'Bu kadar alçaklık, bu kadar hainlik, milletin üstüne kurşun yağdırmak, öz milletini, memleketini kana boyamak tarihte çok alçak bir iştir'

ABD'nin Massachusetts eyaletindeki Ahıska Türkleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla darbe girişiminde şehit olanları andı.

Eyaletin West Springfield kentinde yaşayan Ahıska Türkleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanlar için anma gecesi düzenledi.

Ahıska Türk Amerikan Kültür Merkezi'ndeki (ATACC) anma gecesine katılanlar, Fatiha ve İhlas surelerini okudu.

Gecede, darbe girişimiyle ilgili video gösterildi ve şiir dinletisi yapıldı.

Washington Din ve Sosyal Hizmetler Müşaviri Yaşar Çolak'ın da katıldığı gecede West Springfield'teki Ahıska Türklerine dini ve sosyal hizmetlerde bulunan imam Osman Çankaya Kur'an-ı Kerim tilaveti yaptı.

Çankaya, programın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

'Ülkemize yapılan terör saldırısındaki şehitlerimizi hayırla yad etmek, onların ruhlarına Kur'an okumak ve o geceyi şöyle bir hatırlamak ve milletimize, nesillerimize o gece neler olduğunu anlatmak adına burada bulunduk. O gece bizim milletimizin bir Çanakkalesi gibidir, bir Malazgirt Zaferi gibidir. Biz böyle gördüğümüz için o geceyi unutmamak adına burada toplandık. Allah razı olsun Ahıskalı Türk kardeşlerimiz en az bir Türk vatandaşı kadar Türkiye devletini devleti olarak, bayrağını da bayrağı olarak görmektedir. Allah hepsinden razı olsun.'

Ahıska Türk Amerikan Kültür Merkezi Başkanı Osmanlı da bu gibi anma programlarının, Ahıska Türklerinin yaşadığı yerlerde yapıldığını belirterek, 'Biz 18-20 bin civarındaki Ahıska Türkleri FETÖ'nün yaptıklarını biliyoruz. Bu kadar alçaklık, bu kadar hainlik, milletin üstüne kurşun yağdırmak, öz milletini, memleketini kana boyamak tarihte çok alçak bir iştir. 10 yıl geçer, 100 yıllar geçer, bizler olmayabiliriz ama bizden sonrakiler de bunu unutmasınlar, unutturmayacaklar.' dedi.

Kaynak: AA