Kaynaklar'daki Balık Hali Ucuz Balığın Adresi Oldu

İzmir’de, yenilenen Kaynaklar’daki Su Ürünleri Hali, hem ürün çeşitliliği, hem de aydınlık ve temiz yüzü ile sağlıklı ve ucuz balık almak isteyen İzmirlilerin göz bebeği oldu.

Kaynaklar'daki Balık Hali Ucuz Balığın Adresi Oldu
Su ürünlerinin açık arttırma ile toptan satışının, korunmasının ve dağıtımının sağlandığı; kalite, hijyen ve sağlık kontrollerinin yapıldığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali, hem sağlıklı, hem de ucuz balık almak isteyen İzmirlilerin göz bebeği oldu. Yılın 365 günü faaliyet gösteren ve yıllık 50 bin ton balık sevkiyatı ile Türkiye’nin en büyük pazar payına sahip sayılı hallerinden biri olan İzmir Su Ürünleri Hali, Büyükşehir Belediyesinin son yatırımlarıyla ziyaretçi sayısını da artırdı.

Sabahın ilk saatleri ile birlikte ciddi bir hareketliliğe sahne olan Buca-Kaynaklar’daki Hal binasında, avcılık ile gelen su ürünleri dışında çiftlik üretimi ve yurt dışından ithal edilen ürünlerinin de alınabileceği belirtildi. Karadeniz, Marmara ve Akdeniz’de yaşayan tüm deniz canlıları, çipura, levrek, granyöz, mercan ve alabalık gibi çiftlik ürünleri, yurt dışından ithal gelen lagos, somon ve uskumru türlerinin, İzmir Su Ürünleri Halinde en çok ilgi gören deniz ürünleri arasında yer aldığı ifade edildi.

Yaz aylarında daha çok tüketilen balıklar ise sardalye, çipura ve mercan olduğu ifade edildi. 15 Temmuz’da trol avcılığının kısmen kalkması ile mercan, barbun, tekir, mezgit gibi türler yeniden tezgâhlarda yerini almaya başladı.

Av yasaklarının kalkacağı sonbahardan itibaren yeniden balık bolluğu yaşanabileceği de dile getirildi.

Kaynak: İHA