İşsizlik Rakamlarının Açıklanması

MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Teklif: 'Yeni sanayi alanlarının yatırıma açılması ile işsizlik oranlarında daha da düşüş yaşanmasını bekliyoruz' İçel Girişimci İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İzol: 'Bu rakamlar Türkiye ekonomisinin her geçen gün giderek geliştiğini ve bunun işsizlik rakamlarına olan yansımasını gösteriyor'.

İçel'de sanayi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan nisan ayı işsizlik rakamlarını olumlu karşıladı.

İçel-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, yazılı açıklamasında, mart ayında yüzde 11,7 olan işsizlik oranının, nisan ayında yüzde 10,5 seviyesinde gerçekleştiğini anımsattı.

Oranların ortaya çıkmasında, organize sanayi bölgelerinin büyük öneminin olduğunu belirten Tekli, 'Bu anlamda bizler üzerimize düşen sorumluluğun bilincinde olarak yeni sanayi alanlarında, ülkemiz için önemli yatırımların gerçekleştirilmesini sağlamak durumundayız. İçel Tarsus Organize Sanayi Bölgesi olarak ciddi bir ivme kazandık ve bölgemiz her geçen gün büyüyor.' ifadelerini kullandı.

Tekli, yeni sanayi alanlarıyla birlikte rakamların düşebileceğine işaret ederek, şöyle devam etti:

'Yeni sanayi alanlarının yatırıma açılması ile işsizlik oranlarında daha da düşüş yaşanmasını bekliyoruz. Bizim en büyük amacımız bu gelişim devam ederken kentimize önemli sanayi yatırımlarını kazandırabilmek. İstihdam sayıları yüksek, ihracat rakamları kent ortalamasının üstünde kurumsal firmaların yatırımlarını kentimize çekmek için çabalıyoruz. Bu anlamda çalışmaları devam eden 3. gelişme alanımıza kurumsal yatırımların çekilmesi için yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımızla birlikte çalışmalar yürüteceğiz.'

İçel Girişimci İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol ise işsizlik oranının nisan ayında yüzde 10,5 seviyesinde gerçekleşmesinin Türkiye açısından önemli bir gelişme olduğunu kaydederek, 'Bu rakamlar Türkiye ekonomisinin her geçen gün giderek geliştiğini ve bunun işsizlik rakamlarına olan yansımasını gösteriyor.' değerlendirmesinde bulundu.

İzol, şunları kaydetti:

'15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliklerinin hemen ardından böylesine sevindirici haberlerin yayınlanması ülke olarak moralimizi üst seviyeye çıkarıyor. Bizler dernek üyelerimize istihdam seferberliği kapsamında istihdam oranlarını arttırmaları çağrısında bulunmuştuk. Dernek olarak işsizlik rakamlarına olumlu katkımız varsa ne mutlu bizlere. Buradan tüm dernek üyelerimize gösterdikleri azimli çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Bizler İçel Girişimci İşadamları Derneği olarak ülkemize olan inancımızı sonuna kadar devam ettireceğiz ve yatırımlarımıza ara vermeyeceğiz.'

Kaynak: AA