İnegöl'de Kültür Sanat Festivali Coşkusu

İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl 30’uncusu düzenlenen ‘Uluslararası Kültür Sanat Festivali’ kortej yürüyüşü ve galayla başladı.

İnegöl'de Kültür Sanat Festivali Coşkusu
İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kültür Sanat Festivali’ne bu yıl Adige, Başkurtistan Özerk Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Gürcistan, Karadağ, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Kosova ve Makedonya’dan ekipler iştirak etti. İnegöl’de bulunan Bayburtlular, Şavşat, Rumeli, Bal-Göç, Romanlar, Ertuğrulgazi ve Ahıska Türkleri derneklerinin folklor ekiplerinin de yer aldığı festivalin kortej yürüyüşüne İnegöllüler büyük ilgi göstedi. İnegöl Mehter Takımı öncülüğünde gerçekleştirilen kortejde, ilçe halkı da festival coşkusuna ortak oldu.

Kortej yürüyüşü ile başlayan festival coşkusu, Kültür Park içerisinde bulunan Açık Hava Gösteri Merkezi’nde (AGM) gerçekleştirilen festival galasıyla devam etti. Yurt dışından gelen misafir ekipler ile kültür derneklerinin ekiplerinin gösterileri ilgiyle takip edildi.

Farklı ülkelerden misafirleri İnegöl’de konuk etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten İnegöl Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş, “Hiçbirinin birbirinden üstünlüğü yok. Yine farklı derneklerimiz var. Farklı sivil toplum kuruluşlarımız var. Burada ekiplerimiz gösteri yapacak. Yine çadırlarda derneklerimiz mahalli yemeklerini sergileyecek, oyunlarını oynayacak. Bu, birlik ve beraberliğe ve kardeşliğe katkı koyacak. Az önce bahsettim, Şavşat’tan, Posof’tan, Kayseri Melikgazi’den misafirlerimiz var. Yine Doğubayazıt’tan yetim çocuklar anneleri ile beraber gelecek. Biz buradan bütün Türkiye’ye ve dünyaya haykıracağız. Biz biriz, beraberiz ve kardeşiz. Bunu bozmak isteyenlere de asla müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Festival 23 Temmuz Pazar gününe kadar devam edecek.
Kaynak: İHA