Helkıs Dağı'nın Eteğinde '15 Temmuz Demokrasi Parkı'

Batman'ın Sason ilçesinde bulunan Helkıs Dağı'nın eteğinde 21 bin metrekare üzerine inşa edilen '15 Temmuz Demokrasi Parkı' törenle hizmete açıldı Batman Valisi Deniz: 'Şunu unutmamak lazım, bu hain terör örgütünü hiçbir zaman unutmamamız, unutturmamamız lazım ki bu coğrafyada bir daha böyle terör örgütleri, hainler yeşermesin'.

Batman'ın Sason ilçesinde bulunan Helkıs Dağı'nın eteğinde inşa edilen '15 Temmuz Demokrasi Parkı' törenle hizmete sunuldu.

GAP İdaresi, İl Özel İdaresi ve Kaymakamlık tarafından 21 bin metrekarelik alana yapılan ve 900 bin liraya mal edilen parkta; halı saha, mesire alanı, spor aletleri, çardakların yanı sıra eğlence bölümleri bulunuyor.

Parkın açılışında konuşan Vali Ahmet Deniz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmaması gerektiğini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisine sızan FETÖ'nün, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunduğunu anımsatan Deniz, 'Darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı'mızın dik duruşu, TSK içerisindeki vatanperver insanlar, emniyet mensuplarımız ve yürekli, asil milletimiz sayesinde bu hainleri bertaraf ettik. Şunu unutmamak lazım, bu hain terör örgütünü hiçbir zaman unutmamamız, unutturmamamız lazım ki bu coğrafyada bir daha böyle terör örgütleri, hainler yeşermesin.' ifadelerini kullandı.

Deniz, terörle mücadelede şehit düşenlerin unutulmaması gerektiğini kaydederek, şöyle konuştu:

'Bugün buradaysak bunu şehitlerimize, gazilerimize borçluyuz. Bize düşen onlara layık olmak. Onların hatıralarına sahip çıkmak. Onun için bu ülke üzerinde oyunları olan hangi terör örgütü olursa olsun, hepsiyle sonsuza kadar mücadele edeceğiz. Bir tek terör örgütü mensubu kalmayıncaya kadar bu amansız mücadele devam edecek. Ancak o zaman şehitlerimizin hakkını ödeyebiliriz.'

Daha sonra Batman Kaymakamı Ökkeş Beyaz, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Hüseyin Topuz ve vatandaşların katılımıyla parkın açılışı gerçekleştirildi.

Programda İl Müftüsü Turgut Erhan şehitler için dua etti.

Kaynak: AA