Göreme Vatan Kahramanları Anıtı Törenle Açıldı

Göreme beldesinde Belediye Başkanı Nuri Cingil tarafından yaptırılan Vatan Kahramanları Anıtı düzenlenen törenle açıldı.

Göreme Vatan Kahramanları Anıtı Törenle Açıldı
15 Temmuz Destanının yıl dönümü dolayısıyla Göreme Belediyesi tarafından Göreme şehir merkezine yaptırılan Vatan Kahramanları Anıtı açıldı. Anıtta 15 Temmuz ve Çanakkale şehitlerinin isimleri ile birlikte kahramanlık destanı ve şiirleri yer alıyor. Dev Türk bayrağının altında oluşturulan anıtın bayrağını ise temsili eller tutuyor.

Vatan Kahramanları Anıtı açılışında konuşan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, vatan için can verenlerin haklarının asla ödenemeyeceğini söyleyerek onlar hatırlamak ve hatırlatmak için böyle bir eser yaptıklarını söyledi.

Cingil, “Göreme’ye gelen her ziyaretçinin bu eseri görerek tarihimizi ve kahramanlarımızı öğrenmesini amaçlıyoruz” dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Anıt Merkez Camii İmamı Nizamettin Öz tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve Gedik Camii İmamı Bilal Erdoğan tarafından edilen duanın ardından törenle ziyarete açıldı.

Anıtın açılış törenine Göreme Halk Oyunları Festivali kapsamında Göreme’de bulunan yarışmacılar, Göremeli vatandaşlar ve turistler de katıldı.

Anıt açılışının ardından Belediye etkinlik alanına geçildi. Burada 15 Temmuz’un yıl dönümü nedeniyle hazırlanan program icra edilerek programlar sona ermiş oldu. (COŞ-SK)
Kaynak: İHA