Educaturk Üniversite Tercih Fuarı Başlıyor

İstanbul Kongre Merkezi'nde 2123 Temmuz'da düzenlenecek fuarda, uzman danışmanlar gençlere puanları üstünden en doğru seçimi yapmaları için destek sunacak Educaturk Başarı Bursu standındaki formu dolduranlardan, LYS ana puan türlerindeki en yüksek puan ortalamasına sahip adaylara burs verilecek.

İstanbul Kongre Merkezi'nde 21-23 Temmuz'da Educaturk Üniversite Tercih Fuarı düzenlenecek.

Fuar, üniversite adayları ile ailelerinin bütün sorularına cevap verecek şekilde konumlandırıldı. Türkiye'nin en önemli 70'i aşkın üniversitesinin akademisyenleriyle hazır bulunacağı tanıtım alanında aday öğrenciler, üniversiteleri ve bölümlerini yakından tanıyacak. Ayrıca, üniversitelerden burs ve yurt olanakları, uluslararası eğitim iş birlikleri, kampüs hayatı, staj ve kariyer olanakları hakkında bilgi alabilecek.

Educaturk Tercih Danışma Merkezi alanında, 15 uzman tercih danışmanından oluşan birimler, gençlerle özel görüşmeler yapacak, aldıkları puan üzerinden tercih edebilecekleri üniversite ve bölümleri listeleyecek, son kararlarında yanlarında olacak.

Educaturk Üniversite Tercih Fuarı'nın etkinlik ve seminer alanındaki program ise zengin bir içeriğe sahip. Bu alanda, üniversitelerden uzman akademisyenler 'Hayat Tercihtir', 'Nasıl Tercih Yapılmaz', 'Geleceğin Tercihini Yapmak', 'Doğru Tercihin Kuralları', 'Gelecek Benim Tercih Benim', 'Doğru Tercihin Püf Noktaları' başlıklı sunumlar gerçekleştirecek, soru cevap bölümleri oluşturacak.

Motivasyon etkinlikleriyle gençlere yol gösteren Gri Koç Gökhan Müftüoğlu, son karar sürecinde de üniversite adayı gençlerin yanında olacak. İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek 9 Gri Koç etkinliğinde, en iyi tercihin nasıl yapılabileceği sorusunun cevabı farklı yöntemlerle aranacak. Gri Koç Gökhan Müftüoğlu'na etkinliklerde rehber öğretmen Murat Aydın ve klinik psikolog Beyhan Budak eşlik edecek.

Tercih fuarına gelen ve Educaturk Başarı Bursu standındaki formu dolduranlar arasından, LYS ana puan türlerindeki en yüksek puan ortalamasına sahip adaylara burs verilecek. Educaturk Başarı Bursu her ana puan türünde (MF, TM, TS ve Dil) 3 biner lira olarak belirlendi.

- Fuara gelemeyen öğrencilere mobil aplikasyon üzerinden destek

Educaturk, üniversite tercih dönemi boyunca özellikle başka şehirlerde bulunan gençlere mobil aplikasyon üzerinden de destek verecek. Söz konusu uygulama, üniversite tercih sürecinde özellikle farklı şehirlerdeki gençler ile üniversiteler arasındaki mesafeyi ortadan kaldıracak.

AppStore ve Google Play’den ücretsiz indirilen Educaturk Mobil Uygulaması'nın en dikkati çeken bölümleri 'Üniversiteye Sor' ve 'Yükle-Doldur-Kazan'. Mobil uygulamanın 'Üniversiteye Sor' bölümünde fuar katılımcısı üniversiteler ayrı ayrı isimlendirildi. Gençler, sisteme kayıtlı üniversitelerden istediğini seçerek, oluşturulan sohbet bölümü üzerinden sorularını yöneltebiliyorlar, okumak istedikleri bölümler, burs ve yurt olanakları, üniversitede yaşam ve ihtiyaç duydukları tüm konularda da sorular sorabiliyor.

Educaturk Mobil Uygulaması'nın 'Yükle-Doldur-Kazan' bölümü ise anket ve yarışmalardan oluşuyor. Bu bölümdeki anketlere katılan her ellinci öğrenciye hediye verilecek. Anket katılımcısı her bininci öğrenciyi bekleyen hediye ise akıllı telefon olacak.
Kaynak: AA