Bodrum'da 78 Bin Toplu İğneyle Hayvan Figürü Resmetti

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 78 bin toplu iğne kullanarak tarantula ve yılan tablosu yapan sanatçı, sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

Bodrum ilçesinde düzenlenen etkinlikte 78 bin toplu iğne kullanarak tarantula ve yılan tablosu yapan sanatçı, tatilciler tarafından ilgi gördü.

Bodrum Sanat ve Kültür Derneği, ilçede yaşayan 24 sanatçının katılımıyla karma resim ve toplu iğne sergisi düzenledi.

Bodrum'un Akyarlar Mahallesi'ndeki Vefa Sanat Galerisi'ndeki etkinlikte, toplu iğneyle resim yapan Tuncay Yurtsever'in hayvan figürlerinden oluşan tabloları yoğun ilgi gördü.

İki tablodan oluşan ve 78 bin toplu iğnenin kullanıldığı yılan ve tarantula tabloları, sanatseverler tarafından yakından incelendi.

Toplu iğneyle çizmeden resim yapan Tuncay Yurtsever, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum'da düzenlenen ve 24 sanatçının bir araya geldiği sergiye toplu iğnelerden yaptığı iki tabloyla katıldığını söyledi.

Yurtsever, 'İki tablomun birisinde 46 bin, diğerinde ise 32 bin toplu iğne kullandım. Dünyada yılan ve tarantula gibi haşeratın resmini yapan kimse yok. Bir özellik olsun diye ben bunu yaptım.' diye konuştu.

İki tabloyu 6 ayda tamamladığını ifade eden Yurtsever, dünyada çizmeden toplu iğneyle resim yapan sadece kendisinin olduğunu anlattı.

Yurtsever, yapılmamış değişik eserler üretmeye çalıştığını sözlerine ekledi.

Bodrum Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Yüksel Güner de Bodrum'da yaşamını sürdüren başarılı sanatçıları dernek altında bir araya getirdiklerini kaydetti.

Sanatçılarla yurt dışında da sergiler açtıklarına işaret eden Güner, 'Türkiye'de de İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde sergiler açtık. Devamlı karma sergiler oluyor. Aktif ve dinamik bir derneğimiz var.' dedi.

Toplu iğneyle yapılan çalışmadan da bahseden Güner, 'Tuncay Yurtsever bir aşama daha ileri gitti ve sergiye boyut getirdi. Sanatçı daha iyi ilave çalışmalar yaparak daha güzel toplu iğne resimler aksettirdi.' diye konuştu.

Vefa Sanat Galerisi İşletmecisi Fatma Nişancı da 24 sanatçının bir araya gelerek açtığı serginin, 10 gün gezilebileceğini belirtti.
Kaynak: AA