Aydın'da 'Sürü Yönetimi Kursu' Düzenleniyor, Artık Çobanlar Da Ehliyetli Olacak

Aydın İli Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nazmi Koşar, gelişen teknoloji il birlikte artık çobanlığın da bir eğitimi olduğunu ve Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ortaklaşa ‘Sürü yönetim kursu’ düzenlediklerini belirtti. Başvuruların şimdiden başladığını belirten başkan Koşar, sürü yönetimi kursunu başarı ile tamamlayanlara devlet desteği verileceğini belirtti.

Aydın'da 'Sürü Yönetimi Kursu' Düzenleniyor, Artık Çobanlar Da Ehliyetli Olacak
Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği başkanı Nazmi Koşar, üniversite diplomalı işsizlerin her geçen gün arttığı günümüzde tarımsal üretim ve yetiştiriciliğin öneminin her geçen gün arttığını belirterek “Bir zamanlar herkesin basit meslek olarak gördüğü kutsal çobanlık mesleğini herkesin yapmak istediği bir meslek haline getirmeyi hedefliyoruz. Devletin de bu yönde çeşitli projeleri var. Bu projelerden biri de ‘Sürü yönetimi’ kursu” diyerek artık çobanların da ehliyetli olacağını ve gelecek neslin daha bilinçli çoban olmasının hedeflendiğini söyledi.



Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği iş birliği ile gerçekleştirilecek olan ‘’Sürü yönetimi’ kursunu tüm çobanların ve özellikle gençlerin davetli olduğunu belirten Başkan Koşar, “2018 yılında açılacak ‘Sürü yönetimi elemanı kursları ile Tarımsal Nüfus Gençleşiyor’ projesi kapsamında gerçekleşecek kurslarda kursiyerlere sürü yönetimine ilişkin her konuda eğitim alacak. Bilinçli sürü yönetimi için bu kurslara çobanlık mesleğine ilgi duyan ve şartları tutan herkes davetlidir” diyerek kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere devlet desteği verileceğini kaydetti.

Kaynak: İHA