Ankaralı Tekstilcinin Gözü İran'da

AGSD Başkanı Karakuş: 'İran'daki 20 milyar dolarlık hazır giyim pazarından Türkler 986 milyon dolar pay alabiliyor. Ankaralı hazır giyimciler olarak hedefimiz bu payı arttırmak'

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, 'İran'daki 20 milyar dolarlık hazır giyim pazarından Türkler 986 milyon dolar pay alabiliyor. Ankaralı hazır giyimciler olarak hedefimiz bu payı arttırmak.' ifadesini kullandı.

Karakuş, yazılı açıklamasında, İran'daki ticari fırsat kapılarını aralamak istediklerini ve bu ülkeye ihracatı arttırmak için her yolu deneyeceklerinin altını çizdi.

Türk hazır giyim sektörünün geçen yıl 17 milyar dolar ihracat yaptığını hatırlatan Karakuş, ihracatı arttırabilmek için İran pazarını çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Karakuş şunları kaydetti:

'Ambargonun kalkmasıyla eşsiz fırsatlar sunan İran iç pazarında diğer ülkelerin önüne geçebiliriz. İran'daki 20 milyar dolarlık hazır giyim pazarından Türkler 986 milyon dolar pay alabiliyor. Ankaralı hazır giyimciler olarak hedefimiz bu payı arttırmak. Üstelik İranlılar Türk ürünlerini çok beğeniyor. AGSD'nin yeni dönemde bir ayağı İran'da olacak, fuarlar başta olmak üzere ticareti arttırmaya dönük tüm olanakları değerlendireceğiz.'
Kaynak: AA