AA Fotoğraflarıyla 81 İlde '15 Temmuz' Sergisi

KÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Karamatov: 'Biz tarihten biliyoruz ki bizim şanlı arkadaşlarımız, kardeşlerimiz kanla, şerefle bu döneme gelmişler'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi gecesi ve sonrasında Anadolu Ajansı foto muhabirleri tarafından çekilen ve Kastamonu'da açılan 'AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi' yabancı uyruklu öğrenci ve akademisyenler tarafından ziyaret edildi.

Kastamonu Üniversitesinde (KÜ) açılan sergiyi gezen ziyaretçiler, hain darbe girişiminde bulunan FETÖ'ye tepki gösterdi.

KÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Görevlisi Türkmenistanlı Doç. Dr. Ozodbek Karamatov, geçen yıl darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz'da ailesiyle Türkiye'de olduğunu söyledi.

Yaşananlar karşısında ilk başlarda korktuklarını ancak devamında Türk milletinin ortaya koyduğu kahramanlıkla gurur duyduklarını ifade eden Karamatov, 'Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Bu gibi facialar arkamızda kalsın. Biz tarihten biliyoruz ki bizim şanlı arkadaşlarımız, kardeşlerimiz kanla, şerefle bu döneme gelmişler. Gözümüzle gördüğümüz her şey kalbimizdedir.' diye konuştu.

yüksek lisans öğrencisi Sıne Allamıne Abbas,15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananları fotoğraflar sayesinde gördüğünü belirtti.

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Abbas, Türk halkının ortaya koyduğu cesaret karşısında duygulandığını kaydetti.

Kaynak: AA