15 Temmuz Çalıştayı Tamamlandı

15 Temmuz Çalıştayı Kilis 7 Aralık Üniversitesinde gerçekleştirildi.

15 Temmuz Çalıştayı Tamamlandı
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk tarafından 15 Temmuz şehitleri için Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapıldı.

15 Temmuz’u kronolojisiyle hatırlatan sinevizyon gösteriminin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun konuşmasında, Kurtuluş Savaşı kahramanlarının torunları olan Türk milletinin, 15 Temmuz’da da aynı kahramanlığı gösterdiğini belirtti.

Türk milletinin, karşısında duran tüm uluslararası güçlere olduğu gibi içimizde, bizdenmiş gibi görünen hainlere de yine dimdik, onurla, şehit düşerek tüm dünyanın şahitliğinde kendisini ispatladığını dile getirdi. Rektör Karacoşkun, 15 Temmuz’un 1. yıl dönümünde tüm şehitlere rahmet, gazilere ise sağlık diledi. “Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın” temennisinde bulunan Rektör Karacoşkun, programa destek olan Valimize ve Belediye Başkanımıza teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Protokol konuşmaları Belediye Başkanı Hasan Kara ve son olarak Vali Dr. Mehmet Tekinarslan’ın konuşmalarıyla devam etti.

Programın açılış konferansını 20-21-22. Dönem TBMM Milletvekili Musa Uzunkaya verdi. Uzunkaya konuşmasında Fetönün kırk yıldan bu yana devlete sinsice sızdığını ve nihayetinde de 15 Temmuzdaki alçakça ve haince darbeyi gerçekleştirmeye çalıştığını söyledi.



"15 Temmuz Çalıştayı", öğleden sonra gerçekleştirilen “Dünden Bugüne FETÖ ve 15 Temmuz” ve “15 Temmuz ve Türksat” adlı iki oturumda devam etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Ruhat Yaşar’ın moderatörlüğünü üstlendiği oturumda Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir tarafından “Dünden Bu güne Fetö ve 15 Temmuz” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi.

İlahiyat Fakültesi Dekan Yrd. Doç. Dr. Halil Aldemir’in giriş konuşması ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Ali Yıldırım’ın moderatörlüğünde yapılan ikinci oturumda Türksat Genel Müdürlüğü’nden Uzman Çelik, 15 Temmuzdaki darbe girişiminde Türksat’ta yaşanan olaylara ilişkin bilgiler verdi

Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa, Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Deniz, Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, 20-21-22. Dönem TBMM Milletvekili Musa Uzunkaya, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, il müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Çalıştayın son oturumunda ise İşkur Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve Yrd. Doç. Dr. Erdinç Gülcü’nün moderatörlüğünde genel bir değerlendime yaptı.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen “1’inci 15 Temmuz Çalıştayı”, katılımcılarla birlikte toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA