'Şehit Ömer Halisdemir Bisiklet Turnuvası' Sona Erdi

Arnavutköy Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliğiyle 15 Temmuz şehit ve gazilerini anmak amacıyla gerçekleştirilen turnuva, Ömer Halisdemir'in Niğde'deki kabrinde tamamlandı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Arnavutköy Belediyesi tarafından organize edilen ve İstanbul'dan startı verilen Şehit Ömer Halisdemir Bisiklet Turnuvası Niğde'de sona erdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Fetullahçı Terör Örgünü'nün gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında düzenlenen turnuvaya 250 bisikletli katıldı.

15 Temmuz şehit ve gazilerini anmak ve direniş ruhunu canlı tutmak amacıyla İstanbul'dan başlayan turnuvada, bisikletliler Niğde'nin Bor ilçesine 800 kilometre pedal çevirerek ulaştı. Bisikletli sporcular, Ömer Halisdemir'in kabrine 9 ilden toprak ve Türk bayrağı götürüp, dua etti.

Sporcuları Bor'a varışında Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir karşıladı. Duygu dolu anların yaşandığı karşılamada Ömer Halisdemir'in ağabeyi Doğan Halisdemir'e 9 ilden getirilen vatan toprağı ve Türk bayrakları teslim edildi.

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı yaptığı konuşmada, 15 Temmuz ihanetini ve halkın muhteşem direnişini genç nesillere unutturmamak adına bu anlamlı organizasyonlara devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: AA