'Millet, İşgal Girişimini Püskürttü'

Hakİş Genel Başkanı Arslan: 'Bu hain girişim aynı zamanda bir işgal girişimiydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleriyle topyekun bir araya gelen milletimiz, bu işgal girişimini püskürttü. Türkiye şanlı bir direnişle hainlerin tuzaklarını bozdu'

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin aynı zamanda bir işgal girişimi olduğunu belirterek, 'Milletimiz, bu işgal girişimini püskürttü. Türkiye şanlı bir direnişle hainlerin tuzaklarını bozdu.' dedi.

Arslan, sendika üyeleriyle, 15 Temmuz'da şehit düşenlerin Karşıyaka Mezarlığı'ndaki kabirlerini ziyaret etti.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasının ardından açıklama yapan Arslan, FETÖ ihanetine karşı ellerinde Türk bayraklarıyla mücadele ederken şehit olanları rahmetle andığını dile getirdi.

Arslan, 15 Temmuz'u 'Türkiye tarihinin en karanlık gecesi' olarak değerlendirerek, 'Bu hain girişim aynı zamanda bir işgal girişimiydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleriyle topyekun bir araya gelen milletimiz, bu işgal girişimini püskürttü. Türkiye şanlı bir direnişle hainlerin tuzaklarını bozdu.' dedi.

Mahmut Arslan, darbe girişiminin ilk anlarından itibaren Hak-İş'in üyeleriyle meydanlarda olduğunu, darbeye karşı tepki gösteren basın açıklamaları yaparak cuntaya karşı net bir tavır sergilediklerini belirtti.

- 'Darbeciler 4 Hak-İş üyesini şehit etti'

Darbeye karşı mücadelede verirken şehit düşenler arasında 4 Hak-İş üyesinin de bulunduğunu, Celalettin İbiş'in Genelkurmay Başkanlığı önünde arkasından vurularak şehit olduğunu, Ahmet Özsoy ve Ali Karslı'nın Türksat'ta, Hakan Gülşen'in ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde şehit edildiklerini ifade etti.

Arslan, 15 Temmuz kahramanlarının şehadetleriyle Türkiye'nin geleceğini bir kez daha teminat altına aldıklarının altını çizerek, onların bu fedakarlığını anlatmanın mümkün olamayacağını kaydetti.

Darbenin püskürtülmesinin birinci yılı nedeniyle Türkiye genelinde düzenlenen etkinliklere halkın yoğun ilgi gösterdiğini belirten Arslan, darbelere karşı milletin bir bütün olarak ayakta olmasının büyük bir kararlılığın göstergesi olduğunu kaydetti.

Darbe girişimine ilişkin devam eden soruşturmalara da değinen Arslan, davaların hukuk çerçevesinde bir an önce sonuçlanmasını beklediklerini ifade ederek, 'Bu haniler, şehitlerimizle milletimizle alay eden bir üslup ve tavır içerisindeler. Dolaysıyla bu durum, milletimizi rahatsız ediyor. Bunların en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Hak-İş olarak davalara katılma talebinde bulunduk, bu yargılamaların takipçisi olacağız.' diye konuştu.

Arslan, 15 Temmuz'u asla unutmayacak ve unutturmayacaklarını, Hak-İş olarak bu uğurda gereken gayreti göstereceklerini de sözlerine ekledi.

Mahmut Arslan ve beraberindekiler, 15 Temmuz şehitlerinin kabrine karanfil bıraktı.

Kaynak: AA