Gölbaşı Şehitler Anıtı Açılış Töreni

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: '15 Temmuz, Türkiye'yi esir almak isteyen, Türkiye'de hükümeti devirmek isteyen bir harekettir' AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: 'O gece yalnızca bir darbe girişimi değildi, bir işgal girişimiydi'.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 15 Temmuz'un yurtdışı destekli bir çete hareketi olduğunu vurgulayarak, '15 Temmuz, Türkiye'yi esir almak isteyen, Türkiye'de hükümeti devirmek isteyen bir harekettir.' dedi.

Özlü, 15 Temmuz'da Gölbaşı ilçesinde şehit olan polis ve vatandaşların adının yazılı olduğu Gölbaşı Şehitler Anıtı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada anıtın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı olmasını diledi.

15 Temmuz'un yurtdışı destekli bir çete hareketi olduğunu belirten Özlü, '15 Temmuz, Türkiye'yi esir almak isteyen, Türkiye'de hükümeti devirmek isteyen bir harekettir. Allah bir daha milletimize 15 Temmuz'u göstermesin.' diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin de Gölbaşı ilçesinin 15 Temmuz gecesinde gösterdiği çabadan dolayı tüm dünyanın ismini bildiği kahraman bir ilçe olduğunu vurgulayarak 'O gece yalnızca bir darbe girişimi değildi, bir işgal girişimiydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla o gece dünya tarihine geçecek bir direniş sergilendi.' değerlendirmesini yaptı.

Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer de Türkiye'nin 15 Temmuz'da ilçenin en çok şehit veren yer olduğuna işaret ederek 'Gölbaşı bundan sonra kutsal toprakları olan bir yer demektir. Bugünleri unutmamak, unutturmamak adına da bu anıtları yapıyoruz. Biz 15 Temmuz'u unutturmayacağız.' dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay da 15 Temmuz gecesi yaşanan olayların bir çoğunun Gölbaşı'nda meydana geldiğine işaret ederek o gün Gölbaşılıların Özel Harekat Daire Başkanlığı, TÜRKSAT ve TRT başta olmak her yere yetiştiklerini anlattı. Duruay, anıtın o gece mücadele edenleri simgelediğini kaydetti.

Öte yandan, törenden önce Gölbaşı Kaymakamlığı önünde toplananlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Gölbaşı Şehitler Anıtı'na kadar yürüdü.
Kaynak: AA