Gaziantep'te 15 Temmuz Coşkusu

Gaziantep’te Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminin yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi Meydanında tören düzenlendi.

Gaziantep'te 15 Temmuz Coşkusu
Binlerce vatandaşın katılımıyla demokrasi nöbetinin tutulduğu gecede anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

Akşam namazının kılınmasının ardından şehitler için Kuran’ı Kerim okunup dua edildi. Tasavvuf musikisi dinletisinin yapıldığı alanda mehteran gösterisi sunuldu. Saygı duruşunun yapıldığı ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Temmuz darbe girişimi gecesi şehit olanların isimleri tek tek okunarak yoklama yapıldı. Meydanları dolduranlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki konuşmasını dev ekrandan takip etti.

Kahramanca karşı durdu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletin darbe girişimine kahramanca karşı durduğunu söyledi.

Çok darbeler yaşadıklarını anlatan Şahin, “Bu memleket başbakanlar astı. Her 10 yılda bir darbe. Bu darbe milletin kaderi miydi? Ama 15 Temmuz kadar hainini görmedik. Kendi içimizden çıkan, din kisvesiyle, kutsallarıyla, milletin milli ve manevi duygularını yöneterek, milletin verdiği kurbanlarıyla, sadakalarıyla, zekatlarıyla altın nesil çıkanların 40 yıl sonra hain bir nesle dönüştüğünü gördük” dedi.

Emniyet Müdürüne övgü

Törende konuşan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da FETÖ ile kararlılıkla mücadele edildiğini belirterek, Gaziantep’te FETÖ’ye bulaşmış kamuda ne kadar görevli varsa ihraç edildiğini söyledi.

Gaziantep 5. Zırhlı Tugay komutanını FETÖ saflarında yer almasının ardından harekete geçtiklerini belirten Yerlikaya, “Bundan tam bir yıl önce bu gece bin yıllık tarihimizde görmediğimiz bir ihanetle imtihan edildik. Allah bizi böyle bir ihanet gecesinde sınadı, imtihan etti. 50 yıl boyunca evlatlarımızı alnı secdeye varsın diye aldılar. Zekatlarımızı, sadakalarımızı, fitremizi aldılar. Anadolu evlatlarını aldılar. Ne oldu, Onlardan hainler çıktı. Devletin sizin milletin bizim mallarımızdan oluşan tanklarımızı, uçaklarımızı, tüfeklerimizi o hain evlatlar bize sıktılar. 250 şehit verdik. O gece hiç şaşırmadık. Onlar hainliklerini yaptılar, bin yılda görmediğimiz ihaneti yaptılar. Tüm Türkiye’de Gazi şehrimizde ilk selalar bizim Ulu Camiden verildi . 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ismini verdiğimiz bu meydanda onlara ‘Durun hainler’ dedik” O gecenin kahramanları Şeref Albayım, Gaziantep Emniyet Müdürümüz Erhan Gülveren ve milletimizdir" dedi.

40 günde harekat yapamaz

Törende konuşmaya elinde Türk bayrağı ile çıkıp vatandaşları asker selamı ile selamlayan Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor ise hiçbir ulusun ordusunun darbe girişiminde 40 gün sonra silkelenip hareket yapamayacağını, ancak bunu Türk ordusunun yaptığını söyledi.



Türk ordusunun çok büyük bir ordu olduğunu vurgulayan Ekiyor, “Hiçbir şey onun gücünü elinden alamaz. Türk Silahlı Kuvvetleri, bu darbe girişiminde 40 gün sonra Suriye’ye meşru müdafaa hakkı kapsamında girmiş ve önce Cerablus’u en son El Bab’ı ele geçirmiştir. Başka bir ulusun ordusu 40 gün sonra silkelenip böyle bir hareketi yapamaz. Herkes, bütün dünyanın gelişmiş orduları bizi hayretle izliyor” dedi

Kurulan stantlarda çeşitli ikramların yapıldığı kutlamalarda, sanatçı Orhan Hakalmaz da sahne aldı. Sabaha kadar süren etkinliklere, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çakal, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, SANKO Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu ve binlerce vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA