Domaniç, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü'nde Tek Yürek

Kütahya’nın Domaniç İlçesinde "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" günü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi etkinlikler düzenlendi.

Domaniç, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü'nde Tek Yürek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dev ekrandan halka hitabı vatandaşlar tarafından büyük bir dikkatle takip edildi.

Ardından, Domaniç Kaymakamlığı önünde toplanan protokol ve çok sayıda vatandaş "Milli Birlik Yürüyüşü" kapsamında Belediye Meydanına yürüdü.

Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen halk, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Her şey vatan için" ve "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganları atarak Fetullahçı Terör Örgütü’nü (FETÖ) lanetledi.

Belediye Meydanında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması sonrası Kuran’ı Kerim tilaveti ile program devam etti.

İlçe Müftüsü Kemal Akpınar, ise kürsüye çıkarak 15 Temmuz Şehitleri için dua okudu.

Vatandaşlara hitap eden İlçe Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, " Bu günü bizlere anlamlı kılan elbette Malazgirt zaferi, bu günümüzü anlamlı kılan elbette Çanakkale destanı ve bu günümüzü anlamlı kılan elbette 15 Temmuz demokrasi gecesidir. Evet, çok zor bir süreci geride bıraktık. Milli duygularımızın tavan yaptığı bir kez daha bütün dünyaya vatanımız ve bayrağımız için neleri yapabileceğimiz bir süreç. Darbeye karşı verdiğimiz mücadele bir kez daha gösterdi ki söz konusu vatansa gerisi teferruattır" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Sahvet Ertürk ise, "15 Temmuz’da Türk’e kefen biçmeye çalışanlar derslerini aldı. Bitmez bizde Ulubatlı Hasanlar, Seyit Onbaşılar, Mustafa Kemal’in askerleri ve Ömer Halisdemir’ler. Şunu da unutmasınlar ki Türk milleti hiç bir zaman, ne Cumhurbaşkanı’nı, ne Başbakanı’nı, ne de siyasi parti liderlerini düşmana yem ettirmez. “Ne mutlu Türküm diyene" diyerek sözlerine son verdi.

Program çeşitli etkinlikler ile gece yarısına kadar devam etti.(TY-EFE)
Kaynak: İHA