Diyarbakır'da Vatandaşlardan Darbe Girişimine Tepki

FETÖ'nün darbe girişimi gecesi ve sonrasında AA foto muhabirlerince çekilen fotoğrafların yer aldığı 'Milli İradenin Yükselişi Sergisi'ni gezen vatandaşlar terör örgütüne tepki gösterdi Üniversite öğrencisi Gezer: 'Darbe girişiminde bulunanları lanetliyorum. 15 Temmuz gecesi onların maskelerini gördük. 15 Temmuz'u hiç unutmayacağız, unutturmayacağız' Vatandaşlardan Doğrul: 'Kendi milletine, devletin silahlarıyla saldırmak, ülkeye küstahça yapılan bir hainliktir'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi gecesi ve sonrasında Anadolu Ajansı foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı Diyarbakır'daki 'Milli İradenin Yükselişi Sergisi'ni gezen vatandaşlar terör örgütüne tepkisini dile getirdi.

AA foto muhabirlerinin objektifinden, FETÖ'nün 15 Temmuz'da darbe teşebbüsü sırasında ve sonrasında Ankara ve İstanbul'da çekilmiş 79 fotoğraftan oluşan, dün Sur ilçesindeki tarihi İçkale'de açılan sergiyi her yaştan vatandaş ziyaret ediyor.

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve AA iş birliğiyle düzenlenen sergideki fotoğraflar, darbe teşebbüsü gecesi ve sonrasında yaşananları vatandaşlara bir kez daha hatırlatıyor.

- 'Darbe girişiminde bulunanları lanetliyorum'

Arkadaşları ile sergiyi gezen üniversite öğrencisi İzzet Gezer, 15 Temmuz gecesinin unutulamayacağını belirterek, 'O gece halk sokaklara çıkmasaydı belki bizler de burada olamayacaktık. Darbe girişiminde bulunanları lanetliyorum. 15 Temmuz gecesi ihanet şebekesinin maskelerinin düştüğünü gördük. 15 Temmuz'u hiç unutmayacağız, unutturmayacağız.' dedi.

Gezer, sergi sayesinde o gece yaşanılanları daha net şekilde görme fırsatı bulduklarını aktardı.

- 'Ülkeye küstahça yapılan bir hainliktir'

Babası ile sergiyi gezen Rıdvan Doğrul, 15 Temmuz darbe girişiminin kara bir leke olarak değerlendirdiklerini belirtti.

O gece millet olarak darbe girişimine kalkışanlara gereken dersin verildiğini vurgulayan Doğrul, 'Şehitlerimize minnet borçluyuz. Kendi milletine, devletin silahlarıyla saldırmak, ülkeye küstahça yapılan bir hainliktir.' dedi.

Darbe girişimi karşısında söyleyecek söz bulamadığını dile getiren Doğrul, şehit düşenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Doğrul, sergiyi çok beğendiklerini anlatarak, 15 Temmuz gecesinde yaşananları darbe gecesinde ve sonrasında çekilen fotoğraflarla detaylı şekilde gördüklerini söyledi.

Mehmet Biçer de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile meydanlara inildiğini, Türk, Kürt, Laz, Çerkez birlikte darbenin önlendiğini anımsatarak, sergideki fotoğrafları tek tek incelediğini kaydetti.

'Konu vatan oldu mu kimse can derdine düşmedi.' diyen Servet Gezer de o gece vatanın bölünmez bütünlüğü için Cumhurbaşkanının çağrısı ile sokağa çıkan halkın canı pahasına mücadelede bulunduğunu anlattı.

Gezer, bunun açık bir şekilde sergideki fotoğraflardan da görüldüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: AA