15 Temmuz Direnişini Aşağılayan Köşe Yazarının Gözaltına Alınması

Yazı işleri müdürlüğünü yaptığı internet gazetesinde yayınlanan köşe yazısıyla 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçu işlediği iddiasıyla gözaltına Y.K, adliyeye sevk edildi

Kocaeli'de, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçunu işlediği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir internet gazetesinin yazı işleri müdürü olan Y.K, adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, yazı işleri müdürlüğünü yaptığı internet gazetesinde yayınlanan 'Yerim destanınızı' başlıklı yazısında yer alan ifadelerle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçunu işlediği iddiasıyla gözaltına alınan Y.K'nin Kocaeli Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Şüpheli Y.K, sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca dün kentten yayın yapan bir internet gazetesinin yazı işleri müdürü olan Y.K'nin, 15 Temmuz darbe girişimindeki mücadeleyi, şehitleri ve vatandaşın darbeye karşı duruşunu küçümseyici ifadelerinin bulunduğu 'Yerim destanınızı' başlıklı köşe yazısı nedeniyle soruşturma başlatmış ve Türk Ceza Kanunu'nun 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçunu düzenleyen 216. maddesi gereğince Y.K. hakkında gözaltı kararı verilmişti.
Kaynak: AA