15 Temmuz'da Iğdır Meydanı Doldu Taştı

Iğdır’da 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi Milli ve Birlik programı kapsamında düzenlenen etkinlikte Zübeyde Hanım Bulvarı doldu taştı.

15 Temmuz'da Iğdır Meydanı Doldu Taştı
Iğdır Valiliği tarafından düzenlenen etkinliğe, Iğdır Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Jandarma komutanı Albay Kahraman Dikmen, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşların temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı

Meydanda konuşma yapan Iğdır Valisi Enver Ünlü, "Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde çok büyük bir dönüm noktası teşkil eden 15 Temmuz hain darbe girişiminin seneyi devriyesinde yurt içi ve yurt dışında bir çok etkinliklerle şehitlerimiz anılmakta. O günkü kahramanlıklar tekrar tekrar dillendirilmekte ve dilden dile destanlaşmaktadır. İlimizde 11 Temmuzdan bu yana 15 Temmuz şehitlerini anma Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri yapılmaktadır. Bu anma etkinliklerine katılan meydanlarımızı hınca hınç dolduran inançları vatanları bayrakları özgürlükleri ve gelecekleri için darbecilere meydan okuyan siz değerli vatandaşlarımızı şükranla selamlıyorum. Milletin bu konudaki kararlılığını gösterdiği gündü. 15 Temmuz gecesi, cesaretiyle kararlı ve onurlu duruşuyla halkımızın destan yazdığı gündü. 15 Temmuzda tıpkı Çanakkale, Sakarya ve İstiklaldeki gibi tek yürek tek millet olunmuş iradesini bir avuç darbeciye paçavracıya çiğnetmeyen halkımızın günüydü. Türk milletinin özgürlüğünü elinden almak isteyenler ancak çıldırmış olmalıdırlar. Zira böyle bir harekete kalkışanlar en ağır şekilde cezalandırılmış ve bundan sonra da cezalandırılmaya devam edilecektir. 15 Temmuz demokrasi, cumhuriyet, şanlı bayrağımızın ve ülkemizin mevcudiyetini ve milli hakimiyetinin tescillendiği tarihtir. 15 Temmuz gecesi Türkiye cumhuriyetinin asla yıkılamayacağını gösteren ve tarihe geçen destansı bir gece olmuştur. Sizler 15 Temmuz’un kahramanlarısınız. Sevgili Iğdırlılar şunu asla unutmayın ki ülkemizi hep birlikte şer güçlerden korumaya mecburuz. Biz hepimiz biriz beraberiz kardeşiz" dedi.

Program, 15 Temmuz demokrasi zaferi belgesel sunumu ile devam etti.
Kaynak: İHA