'Varna Ve Antalya Arasındaki Turizm İş Birliği Geliştirilecek'

Bulgaristan'ın Varna Belediye Başkanı Portnih, Antalya Büyükşehir Belediye Bakanı Türel'i ziyaret etti Portnih: 'Turizm en çok iş sağlayan sektör. Antalya'ya ile turizm konularında iş birliği yapmak, deneyimlerinden faydalanmak istiyoruz'

Bulgaristan'ın Varna Belediye Başkanı İvan Portnih, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, temaslarda bulunmak üzere kente gelen Portnih, Başkan Türel ile makamında görüştü. Ziyarette, iki kent arasında turizm alanındaki iş birliğinin geliştirilmesi değerlendirildi.

Portnih, Antalya'ya 5 yıl önce geldiğini, kenti çok değişmiş ve güzelleşmiş bulduğunu ifade etti. Antalya'nın turizm anlamında önemli bir kent olduğuna dikkati çeken Portnih, 'Muhteşem bir şehriniz var. Varna da Bulgaristan'ın turizm başkenti. Turizm en çok iş sağlayan sektör. Antalya ile turizm konularında iş birliği yapmak, deneyimlerinden faydalanmak istiyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel de Varna ile turizmde iş birliğinin isabetli olduğunu kaydetti.

Özellikle tur paket satışlarında, Varna-İstanbul-Antalya üçlü paketin rağbet göreceğinin altını çizen Türel, 'Rusya'nın dahil olduğu başka bir paket çalışması yürütülebilir. İki kentin turizmcileri, karşılıklı heyetler oluşturarak, bir workshop yapabilir. Bu konuda çalışma başlatabiliriz.' ifadesini kullandı.

Ziyarette Türel, Portnih'e reçel hediye etti.
Kaynak: AA