Ümmet Akın, 'Cem Evimi Yapımına Büyükşehir Taş Koydu'

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Kızılcapınar Mahallesine kazandırmak istedikleri cem evi projesinin büyükşehir tarafından engellendiğini iddia etti.

Ümmet Akın, 'Cem Evimi Yapımına Büyükşehir Taş Koydu'
Aydın Büyükşehir Meclis toplantısında yapılan görüşmelerde Germencik Belediyesi sınırlarında bulunan muhtelif köylerdeki kadastro boşluklarının büyükşehir belediyesine geçsin istemi tartışmalara neden oldu.

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, yaptığı açıklamada; “İlçemizde zamanında kadastro boşluğu olarak bulunan tescil harici araziler vardı. Katıldığımız Büyükşehir Meclis Toplantısında Özlem Çerçioğlu tarafından bu arazilerin Büyükşehir adına tescil edilmesi maddesi görüşüldü. Bizim projelerimizin olduğu bu yerlerin belediyemiz tarafından kullanılması için ihtisas komisyonuna itirazda bulunduk. Tescil ancak tapu kadastro tarafından ya da mahkemeler tarafından verilir Aydın Büyükşehir Belediyesi böyle bir yetkiye sahip değildir. Bu konuda gerekli itirazlarda bulunduk. Tasfiye listesinin içinde bulunan Kızılcapınar Mahallesinde 7 bin 700 metrekarelik bir meydan vardı, burada cem evi yapacaktık. Meclis toplantısında da Kzılcapınar’da ki meydana cem evi yapacağız niye devralıyorsunuz dedik. Hiçbir cevap alamadık. Aydın Büyükşehir Belediyesi yine Germencik Belediyesinin yapacağı projelere taş koydu. Cem evi yapmamızı ve vatandaşlarımıza hizmet vermemizi engelledi. Cem evini kabul etmedi ve orası meydan olarak kalacak dedi.

Bu konuda gerekli tüm işlemlerimizi başlatıyoruz. Vatandaşımıza hizmet etmek ve projelerimize devam etmek için yargı çabamız devam edecek”dedi.

Kaynak: İHA