Tek Başına Nöbete Başladı

Ağrının Taşlıçay ilçesinde bir vatandaş tek başına 15 temmuz demokrasi nöbeti tutmaya karar verdi. İlçe halkı önce ne olduğunu anlamadı, dikkatleri üzerine çeken esnafın durumu sabaha kadar tek başına demokrasi nöbeti tutmak olduğu anlaşıldı.

Tek Başına Nöbete Başladı
İlçe Emniyet Müdürülüğünce güvenlik önlemi alınan Mirsevdin Türkmen isimli vatandaş yalnız başına nöbet tutmaya başladı.

İlçe halkı tarafından şaşkınla takip edilen Türkmen birde bildiri okudu. Bildirisinde darbelerin ülkemize verdiği zararlara değinen Türkmen açıklamasına şöyle devam etti. "Sayın Taşlıçaylılar öncelikle beni dinlemeye geldiğiniz için sizlere teşekkür ederim.

Öncelikle 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde yapılan ve bizim vergimizle maaşları ödenen toplumda saygı duyulan ve dinimizce kutsal sayılan burada görev alan insanları darbe girişiminde bulundukları için bu darbecileri kınıyorum. Burada hayatını kaybeden insanlarımızı saygıyla anıyorum. Sizleri hayatını kaybeden insanlar için bir dakika saygı duruşuna davet ediyorum. Hayatını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet yaralı olanlara da Allah’tan şifa diliyorum. Darbe girişiminin başarısız olması Türkiye halkının birlik beraberliğinde kaynaklanmıştır. Tankların altına yatan insanlar, kurşunla vurulanlar ve sakat kalanlar işte bu halkın kendini feda etmesiyle bugün burada rahat bir konuşma yapmakta ve burada toplanmaktayız. Darbe bir ülkenin kalkınmasında en büyük engeldir. Ekonomi zayıflar insan halklarını ve düşünce özgürlüğüne en büyük engeldir. Demokrasi olduğu zaman herkes eşit olur. Üst, alt, zengin, fakir, aydın, cahil, ırk, renk, dil ayrımı olmaz herkes eşit olur. Bunun için her zaman darbelere hayır diyelim. Benim tek dileğim siyasi partilerin bir araya gelip demokratik bir ülke yaratmalarıdır.

Demokrasi olan bir ülkede her kes hukuksal alanda fikrini söyleyip eleştirisini yapabilir. Sayın Taşlıçaylılar nasıl ki Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, kurtuluş savaşında birlik beraberlik olduysak şimdide darbelere karşı beraber olalım. Demokrasi hukuk insan hakları özgürce yaşamak için el ele tutalım. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Çingene, Süryani, Arap ayrımı yapmadan kardeşçe el ele verip her türlü darbelere karşı dur diyelim. Çocuklarımızın aydınlık geleceği için, ülkemizin geleceği için her türlü darbelere dur diyelim. Bu günler birlik beraberlik günüdür. Ben hiçbir siyasi düşünceye sahip değil hür irademle buradayım. Sayın Taşlıçaylılar biliyorsunuz ki bundan önceki hükümetler hep gelecek için söz verdiler. Kimileri refah vaat etti, kimileri iki anahtar sözü verdi, kimileri lale devri yaşadı , kimileri bir kitapla ülke ekonomisini yerle bir etti, Kimileri aydınlık Türkiye vaat etti. Biz bunlara hep inandık, Sonuç ne oldu? Sonuçta vergilerimiz darbecilerin maaşlarına ve özel yaşamlarına gitti. Asgari ücretli bir insan çocuğuna bir lira harçlık vermezken onların çocukları özel arabalarla okullara gitti. Hepsinin karşısında esas duruşla durduk, Sonuç vatana ihanet çıktı Ben bunlara ve bunlarla bağlantılı olan bütün insanlara hakkımı helal etmiyorum. Sizlerde etmeyin, Şimdi sabah 8’e kadar burada oturma eylemi yapacağım. Bütün siyasi ilçe başkanlarını nöbete bekliyorum, Siz Taşlıçaylıları da nöbete bekliyorum. Teşekkürler." diyerek nöbete başladı.

Kaynak: İHA