Sincan Belediyesi'nden Gazilere Özel Program

15 Temmuz’u anma etkinlikleri kapsamında Sincan Belediyesi gazilere ve gazi ailelerine özel program düzenledi.

Sincan Belediyesi'nden Gazilere Özel Program
Sincan Belediyesi tarafından düzenlenen ve hafta boyunca sürecek olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri devam ediyor. Sincan Belediyesi bu kapsamda gazileri ve aileleri Sincan Kültür Evinde ağırlandı. Konuklarını kapıda karşılayan Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna gazilerle tek tek ilgilenip, sohbet etti. Duygusal

anların yaşandığı program Kur’an tilavetiyle başladı.

Daha sonra şehitler ve gazilerimiz için dualar edildi.

Arslan’dan gazilere teşekkür

“Gazilerle bir arada olmak benim için onurdur” diyen AK Parti Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan gazilere gösterdikleri mücadele için teşekkür etti. Arslan, “Siz kahraman gazilerimizin ülkemiz için gösterdiği direniş sayesinde bizler bugün bu vatana sahibiz. 15 Temmuz günü bize unutulmaya yüz tutmuş ecdadımızın ruhunu hatırlattınız. Kendini tanklara uçaklara siper ederek bir millettin uyanışını sağladınız. Tıpkı İstiklal Harbi’nde olduğu gibi hainlerin karşısına dimdik durup bu vatanı çiğnetmediniz. Allah hepinizden razı olsun. Allah bizleri size mahcup etmesin” diye konuştu.



“Kahramanlığın yaşayan temsilcilerisiniz”

Gaziliğin ve şehitliğin en kutsal mertebe olduğunun altını çizen Sincan Belediye Başkanı Tuna ise, “Vatan, bayrak, namus, şeref gibi değerleri parayla koruyabileceğini düşünenler gün gelir koruyacak bir değer bulamazlar. Unutulmamalıdır ki Cenab-ı Hak tarafından kutsal sayılan değerleri korumak görevi, kaderine kutsiyet yazılmış bireylere nasiptir. Milletimizin bağımsızlığı ve sarsılmaz bütünlüğü için canını siper eden tüm gazilerime şükranlarımı sunuyorum. Sizler vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan temsilcilerisiniz” ifadelerini kullandı.

Sincan Belediyesinin hiçbir zaman kendilerini yalnız bırakmadığını ifade eden gaziler, Başkan Tuna’ya hassasiyeti için teşekkür etti. 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında Sincan’dan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne giderek orada azimle mücadele eden Enes Alacayaka da Başkan Tuna’ya şükranlarını sundu.

Başkan Tuna’nın ev sahipliği yaptığı programa; AK Parti Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan, AK Parti Sincan İlçe Başkanı Fatih Omaç ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ankara Şube Başkanı Necmi Tunalı, gaziler ve aileleri katıldı.



Şehitler için mevlit okutuldu

Sincan Belediyesi 15 Temmuz anma etkinlikleri akşam saatlerinde de devam etti. Lale Meydanı’nı dolduran binlerce Sincanlı bir sene önce darbeye dur dediği yerde yeniden bir araya geldi. Demokrasi nöbetine AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu da katıldı.

Dünya güzel Kur’an-ı Kerim okuma yarışması birincileri Ali Tel ve Ahmet Karalı’nın eşliğinde şehitlik mertebesine yükselen kahramanlarımız için mevlid-i şerif okundu. Daha sonra Sincan Müftüsü Osman Şener’in yaptığı dualar ile şehitlerimiz bir kez daha rahmet ve minnetle anıldı.

“Unutmadık unutturmayacağız”

Sincanlılarla beraber demokrasi nöbetine devam eden Mustafa Tuna, “15 Temmuz gecesi olduğu gibi bizler yine meydanlardayız” diye konuştu.

Başkan Tuna, “FETÖ tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişimini milletimizin evlatları meydanlarda, sokaklarda canları pahasına, eşsiz bir destan yazarak durdurdu. İstiklâlimize ve istikbalimize sahip çıkarak, ikinci bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi verdi. Bizler bugün o kahramanları yâd etmek hem de unutmadık unutturmayacağız demek için meydanlardayız” dedi.

Kaynak: İHA