Şehitlerin Hatırasını Okul Ve Yurtların Duvarlarında Yaşatıyor

Osmaniye'de resim öğretmeni Ağcadağ, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 30'dan fazla okul ve yurdun duvarlarını o gün yaşanan kahramanlıkları tasvir ettiği resimlerle donattı Ağcadağ: 'Yaşananlardan hepimiz ders çıkardık. Edebiyatçı arkadaşlar edebiyatla, müzikle uğraşanlar müzikle duygularını dile getirdi, ben de kendimce hissettiklerimi duvarlara resmediyorum'

Osmaniye'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası 30'dan fazla okul ve yurdun duvarlarına o gün yaşanan kahramanlıkları tasvir ettiği resimler çizen resim öğretmeni Mehmet Ağcadağ, şehitlerin hatırasını eserlerinde yaşatıyor.

Yaklaşık 1 yıldır Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı kurumların duvarlarını resimlerle donatan Ağcadağ, özellikle 15 Temmuz'un simge ismi Astsubay Ömer Halisdemir ve Ankara'da Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan bombalı saldırıda şehit olan Osmaniyeli özel harekat polisi Mehmet Karacatilki'nin yer aldığı görsellere ağırlık veriyor.

Ağcadağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlerin hafızasında 15 Temmuz'un yer etmesine katkı sağlamak için bu çalışmaya imza attığını söyledi.

15 Temmuz'da yaşananları anlattığı resim çalışmalarına devam ettiğini anlatan Ağcadağ, 'Yaşananlardan hepimiz ders çıkardık. Edebiyatçı arkadaşlar edebiyatla, müzikle uğraşanlar müzikle duygularını dile getirdi, ben de kendimce hissettiklerimi duvarlara resmediyorum. Gençlerimiz de çocuklarımız da 15 Temmuz nedir, Ömer Halisdemir kimdir biliyor. Resimlerimde 15 Temmuz'un sembol ismi Ömer Halisdemir'in fotoğraflarını kendime göre yorumlayıp kahramanlıkları anlatmaya çalışıyorum.' ifadesini kullandı.

Ağcadağ, şimdiye kadar 30'u aşkın kurum binasının duvarlarına 15 Temmuz'a yönelik resimler yaptığını, o gün insanların canı pahasına hainlere karşı sergilediği direnişi resmetmeyi sürdüreceğini kaydetti.
Kaynak: AA