Şehit Muhtar Sertbaş Anıldı

Acıbadem Mahallesi Muhtarı Sertbaş'ın, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düştüğü yerde anma programı düzenlendi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş, şehit düştüğü Türk Telekom binasının önünde anıldı.

Mete Sertbaş'ın yakınları, meslektaşları ve sevenleri, şehidin hayatını kaybettiği alana karanfiller bıraktıktan sonra Acıbadem Muhtarlığı'na sloganlar eşliğinde yürüdü.

Anma programına, şehit muhtarın eşi Rahşan Sertbaş ve kızı Selin Sertbaş, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Kadir Delibalta, üzüntüyü ve gururu bir arada yaşadıklarını söyledi.

Delibalta, hain darbe girişimini kınadığını belirterek, 'Bu vatana, millete canımız feda olsun. Bu millet idarecisi, muhtarı, halkıyla birleşerek göğsünü siper ederek bu tehlikeyi atlattı. Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun. Bıraktıkları vatan için bir gün değil, her gün nöbetteyiz.' dedi.

Şehit muhtarın eşi Rahşan Sertbaş ise vatan için katlanılan ölüm kadar onurlu ve şerefli bir ölümün olmadığını ifade etti.

Sertbaş, '15 Temmuz gecesi milli iradeyi hiçe sayanlar bir tek şeyi hesaba katmadılar. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' Bayrağımızı indirtmeyelim, ezanları dindirtmeyelim. Eşimle gurur duyuyorum ve duymaya da devam edeceğim.' diye konuştu.

Kaynak: AA