Savaş; '15 Temmuz Destanı, Çanakkale Ve Kurtuluş Savaşı'nın Yanına Altın Harflerle Yazılacaktır'

AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK üyesi Mustafa Savaş, “İstiklalin ve istikbalin tarihi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Destanını, Çanakkale’nin ve Kurtuluş Savaşı’nın yanına altın harflerle yazılacaktır” dedi.

Savaş; '15 Temmuz Destanı, Çanakkale Ve Kurtuluş Savaşı'nın Yanına Altın Harflerle Yazılacaktır'
15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Mustafa Savaş, “Bundan bir yıl önce, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde örgütlenmiş bir ihanet şebekesinin millet iradesine el koyma teşebbüsüne tanıklık ettik. Bu gözü dönmüş caniler, ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanını öldürmek istediler, Milli İradenin tecelligahı Meclis’i ,Cumhurbaşkanlığı Külliyesini, belirledikleri hedefleri bombaladılar, sokağa dökülen halkın üzerine ateş açtılar. Amaç darbenin başlatacağı bir iç savaş ve ardından işgal girişimiydi. Bir yıl sonra bugün 15 Temmuz’un iradesi her türlü gaflet ve ihanete karşı Çanakkale ve Milli Mücadele ruhuyla birlikte sapasağlam ayaktadır. 15 Temmuz demokrasi zaferini küçültmek isteyenler gerçekte milletimizi küçültmek isteyenlerdir. Buna göz yummayacağız. Ak Parti olarak, meydanlarda cesaretle, kanla, onurla kazanılan demokrasi zaferini hafızalardan sildirmeyeceğiz. Bugün, şehitlerin ruhunu şâd etme, gazilerin hakkını helal ettirme, onların emanetini yüceltme günüdür” dedi.

“Tüm terör örgütlerinin kökü kazınmadan bizlere gün yüzü yoktur” diyen Savaş, mesajını şu şekilde tamamladı: “İstiklalin ve istikbalin tarihi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Destanını, Çanakkale’nin ve Kurtuluş Savaşı’nın yanına altın harflerle yazılacaktır. FETÖ’nün ihanetini ve onlara destek olanları unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu zafer gününde vatanları uğruna şehit olanlara rahmet, hayatlarını en onurlu şekilde sürdürme şerefine nail olan gazilerimize ise minnet duyuyorum. Birliğimizin ve beraberliğimizin daim olmasını dilerim”
Kaynak: İHA