Kitabının Gelirini Şehit Ailelerine Bağışladı

Maliye Bakanlığı'nda uzman olarak çalışan şair Şenol Öztürk, bastırdığı şiir kitabının gelirini şehit ailelerine bağışlayarak örnek davranış sergiledi.

Kırşehir'de doğan ve meslek hayatını Ankara'da devam ettiren Öztürk, şiirlerini 'Yalnızlığı Sensizlik Geçe' isimli şiir kitabında topladı.

Öztürk, Kaman'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, şiir yazmaya lise yıllarında ders aralarında başladığını ve kitaba 1999 yılında yazdığı ilk şiirinin ismini koyduğunu söyledi.

Kitap gelirini şehit ailelerine bağışlama kararını ise askerde aldığını belirten Öztürk, 'Her Türk evladı gibi içimizde vatan sevgisi ve vatanı sevenlere duyulan minnetle doluyuz. Şehit haberi görmeye dayanamayan ve şehit ailelerine bir şey yapmak isteyen biriydim hep. Askere gittiğimde karar verdim. Kitabım olursa o kitaptan doğacak gelirleri şehit ailelerine bağışlayacağım diye kendi kendime söz verdim.' diye konuştu.

Arkadaş çevresi ve sosyal medya üzerinden yaptığı reklam çalışmaları ile iki hafta gibi kısa bir süre içinde şiir kitabının satışından 5 bin lira gelir elde ettiğini vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:

'İlk 2 haftalık geliri Mehmetçik Vakfına bağışladım. Bundan sonraki tüm gelirler ve telif hakları dahil tamamını ömür boyu Kaman Kaymakamlığına, Kamanlı şehit ailelerine bağışlamak üzere aktaracağım. Yakın zamanda kendi memleketim olan Kaman'da bir imza günü düzenleyip Kaman'da bulunan şehit ailelerini ziyaret edeceğim. Eminim ki Kaman halkı da bu projeye destek çıkıp hassasiyetini gösterecektir.'

Kaynak: AA