Kahramankazan'daki Direniş Belgesel Oldu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası TBMM tarafından 'Kahraman' unvanı verilen Ankara’nın Kazan ilçesindeki halk direnişi, 'Yanık Buğdaylar' adıyla belgesel oldu.

Belgeselin ilk gösterimi Kahramankazan'da demokrasi nöbetinde gösterildi. Genç yaşlı, kadın erkek yüzlerce Kahramankazanlı, belgeseli ilgiyle izlendi. Gaziler ve şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Belgeseli izleyen AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, yaptığı açıklamada, ''Doğrusu muhetşem bir belgesel hazırlanmış, 10 yıllar sonra da bu belgeseli izleyen kardeşlerimiz 15 Temmuz gecesinde Akıncı Üssünde Kahramankazan'da neler yaşandığını net bir şekilde göreceklerdir.'' dedi.

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de belgeselin 15 Temmuz hain darbe girişimine 'kontrollü darbe' diyenlere ve 'tiyatro' olduğunu söyleyenlere en güzel cevap olduğunu söyledi.

Belgeselin genel koordinatörü ve metin yazarı Bülent Günal ise belgeselin en önemli kısmını oluşturan röportajları yapmanın kolay olmadığını belirterek, 'Biz 15 Temmuz'dan 3 gün sonra bu çekimleri yapmaya başladık. Acılar daha çok tazeyken bu röportajları yaptık. Hem aileler hem de bizim için de zordu ama bu günler tarihe not düşülmesi gereken dönemlerdi biz bunu yapmaya çalıştık.'' diye konuştu.

Belgeselin gösterimi, şehitlerin isminin okunarak temsili yoklama yapılmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA