Gümüşhane'de Son 10 Günde 6 Kişi Doğada Kayboldu

Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, il genelinde son 10 günde 4 kayıp vakasında 6 kişinin kaybolduğunu ve bunların 4’ünün bulunduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Merkez ilçe ve Kürtün ilçesine bağlı köy ve yaylalarda kaybolan şahısların son durumuyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bayrak, Kürtün ilçesine bağlı Beytarla köyü Aksu yaylasında sis nedeniyle üst üste 2 ayrı kaybolma vakası olduğunu, burada kaybolan 4 kişinin 24 saat geçmeden bulunduğunu hatırlattı.

Merkez ilçeye bağlı Çayırardı köyünden ayrıldıktan sonra kaybolan 84 yaşındaki Durmuş Can ile Arslanca köyü yaylasında kaybolan 63 yaşındaki Samettin Kul’un bulunamadığın ve arama faaliyetlerinin durduğunu kaydeden Bayrak, her iki şahısla ilgili arama çalışmalarının herhangi bir ipucu bulunması halinde yeniden başlayacağını dile getirdi.

Yaşlı adam 8 gün arandı ama bulunamadı

Kelkit ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nden merkez Çayırardı köyüne taziyeye gelen 84 yaşındaki Durmuş Can’ın köyde bir gün kaldıktan sonra Kelkit’e gitmek üzere evden ayrıldığını, eşinin arkadaşlarıyla konuştuğu sırada onun önden gittiğini ve daha sonra haber alınmadığını dile getiren Bayrak, “Kelkit-Gümüşhane karayolunda görüldüğü bilgisini almamıza rağmen kendisine bir türlü ulaşamadık. Çayırardı vadisinin tamamını taradık ancak ulaşamadık. İşin adli boyutu da var. Jandarma ile yaptığımız aramalar neticesinde ulaşamadık. Arama faaliyetlerine 8.günden itibaren ara verdik. Bir ipucu bulduğumuzda arama çalışmalarımıza yeniden başlayacağız. Biz, o vadide olmadığına kanaat getirdik. Ancak olmayacağı anlamına da gelmez. Herhangi bir ipucu bulursak devam edeceğiz” dedi.



Koyunlarının peşine giden vatandaş da bulunamadı

Bu olaydan bir akşam sonra merkeze bağlı Yağmurdere vadisinde yer alan Arslanca köyü yaylasında 63 yaşındaki Samettin Kul’un da çobana teslim ettiği koyunlarının kırkım zamanı geldiği için koyunlarına sahip çıkmak için sabah kalkıp çobanın arkasından gittiğini ve kendisinden bir daha haber alınamadığını kaydeden Bayrak, “Arslanca’nın 8 yaylası var. Bu yaylaların tamamını taradık. Zaten çıplak arazi olduğu için görmeme imkanımız biraz daha zayıf. Bir hafta süreyle ondan da haber alamadık ve aramaya ara verdik. Bunda da herhangi bir ip ucu elde edersek tekrar arama çalışmalarına başlayacağız” şeklinde konuştu.

Bayrak, Kürtün’ün Beytarla köyü Aksu yaylasında da ard arda 2 kaybolma vakası yaşadıklarını, birisinde kaybolan 3 kadının ve atıyla kuzu almaya gelen bir kasabın kayboldukları gecenin sabahında bulduklarını söyledi.



Cep telefonundan konum bildirmeyi öğrenmek şart

Son 10 gün içerisinde Gümüşhane’de 4 kaybolma vakası ve 6 kayıp yaşadıklarını, dördünü bulduklarını fakat diğerlerinde bir sonuca ulaşamadıklarını ifade eden Bayrak, vatandaşlara bu tür durumlarla ilgili şu uyarılarda bulundu: “Vatandaşlar uyarımız son günlerde merkezlerde hava açık ancak yüksek kesimlerde dağlar sisli. Sisin ne zaman geleceği belli olmuyor. Vatandaşlarımız meteorolojik uyarıları takip ederek, mümkünse şarjı tam olan cep telefonu bulundurmalıdırlar. Gittikleri yeri akrabalarına, arkadaşlarına bildirmelidirler. Bu da kaybolmaları anında bize kolaylık sağlayacaktır. Vatandaşlarımız cep telefonundan konum bildirmeyi de öğrenmeleri bizlere büyük kolaylık sağlayacaktır.”

Yöre halkından kendilerine yardımcı olmalarını isteyen Bayrak, “Kayıp vakasının olduğu bölgenin insanı nerede kalınır, nerede saklanılır daha iyi biliyor. Haliyle o vatandaşlara çok ihtiyacımız oluyor. Onların da bize destek olmasını bekliyor ve istiyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Kaynak: İHA